Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Εντός τριμήνου ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για τους δασικούς χάρτες

Εντός τριμήνου ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για τους δασικούς χάρτες

0
Διαφήμιση

Ολοκληρώνονται οι προκηρύξεις των εναπομεινασών αναθέσεων κατάρτισης δασικών χαρτών και, με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει, μέσα στο επόμενο τρίμηνο οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, έτσι ώστε το μεγάλο εκκρεμή θέμα των δασικών εκτάσεων να έχει αποπερατωθεί. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης κατά τη διάρκεια παρουσίας της έκθεσης πεπραγμένων της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ για το 2013 στη Διαρκή Επιτροπή Παράγωγης και Εμπορίου της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία «ΕΚΧΑ Α.Ε» έχει καταρτίσει μεν δασικούς χάρτες, χωρίς όμως κύρωση. Διότι η κύρωση καθυστερεί σημαντικά. Σήμερα έχουν καταρτιστεί δασικοί χάρτες για το 21,4% της έκτασης της χώρας.

Σύμφωνα με όλα όσα γνωρίζουμε, το Κτηματολόγιο με την ολοκλήρωσή του – και ο σχεδιασμός είναι να ολοκληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο το 2020, σε 6 χρόνια από σήμερα – θα έχει γίνει η μεγαλύτερη χωρική μεταρρύθμιση της Ελλάδος από την ύπαρξη του Ελληνικού Κράτους.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και λειτουργεί κτηματολόγιο για το 20,1% των δικαιωμάτων της χώρας, με 103 προσωρινά γραφεία Κτηματολογίου. Έχουν καταγραφεί, δηλαδή, ήδη 7.600.000 δικαιώματα στα ακίνητα της χώρας.

Επίσης, εξελίσσεται η διαδικασία ανάθεσης αλλά και η κτηματογράφηση για το άλλο 20,3% των δικαιωμάτων της χώρας, δηλαδή για άλλα 7.700.000 δικαιώματα. Και τα δύο παραπάνω, είναι αθροιστικά περίπου το 40% των δικαιωμάτων της χώρας. Το υπόλοιπο 60% είναι το μεγάλο πρόγραμμα προκήρυξης μελετών, των 28 μεγάλων μελετών, που προκηρύχθηκε πριν λίγο χρονικό διάστημα. Αφορά για την ακρίβεια το 59,6% των δικαιωμάτων, 22.500.000 δικαιώματα.

Επίσης, στο σύστημα πληροφορικής του Εθνικού Κτηματολογίου έχουμε καταγεγραμμένα 3.965.998 ακίνητα, δηλαδή για περίπου τέσσερα εκατομμύρια ακίνητα της χώρας υπάρχει η πλήρης τεκμηριωμένη πληροφοριακή βάση και το υπουργείο Περιβάλλοντος ελπίζει πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί για το σύνολο. Παράλληλα, υπάρχουν πάνω από 9 εκατ. στρέμματα στη χώρα καταγεγραμμένα στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Διαφήμιση