Αρχική Ειδήσεις Προϊστορικές φάλαινες δηλητηριασμένες από τοξικά φύκη- βρέθηκε νεκροταφείο

Προϊστορικές φάλαινες δηλητηριασμένες από τοξικά φύκη- βρέθηκε νεκροταφείο

0
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι με ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο φαλαινών βρέθηκαν οι επιστήμονες στην περιοχή Ατακάμα στη βόρεια Χιλή. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Royal Society Journal, οι φάλαινες ξεβράστηκαν στην περιοχή πριν έξι με εννιά εκατομμύρια χρόνια σε τέσσερα χωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν εντός 10.000 ετών.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα ζώα δηλητηριάστηκαν από τοξικά φύκη και ξεβράστηκαν στις ακτές της περιοχής που ονομάζεται Cerro Ballena (Ο λόφος των φαλαινών).

Στο σημείο οι επιστήμονες ανακάλυψαν προϊστορικές φάλαινες και φώκιες που εξαφανίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια, ενώ εκτιμούν πως υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες αρχαία πλάσματα που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Γεμάτη σκελετούς και απολιθώματα, η περιοχή ήταν γνωστή για τους θησαυρούς της, ωστόσο τα τελευταία ευρήματα ανακαλύφθηκαν τυχαία, κατά τη διάρκεια εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Pan American Highway.

Πολλά από τα απολιθώματα βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση όπως για παράδειγμα οι σκελετοί δυο ενήλικων φαλαινών πάνω από μια νεαρή φάλαινα.

Οι παλαιοντολόγοι κάνουν λόγο για ανακάλυψη παγκόσμιας σημασίας και υποστηρίζουν ότι βρήκαν τα «αστέρια» των απολιθωμένων θαλάσσιων θηλαστικών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here