Αρχική Ειδήσεις Οι «αεροχείμμαροι» είναι η νέα μορφή καιρικών φαινομένων

Οι «αεροχείμμαροι» είναι η νέα μορφή καιρικών φαινομένων

0

Τα καιρικά φαινόμενα θα επιμένουν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, εξαιτίας των αλλαγών που επέρχονται στα μεγάλα δυτικά ρεύματα ανέμων που επηρεάζουν τον καιρό στη βόρεια Ευρώπη και στη βόρεια Αμερική. Πρόκειται για τους αεροχείμαρρους που δημιουργούνται εν μέρει από τη θερμοκρασιακή διαφορά που υπάρχει στην ατμόσφαιρα στην Αρκτική και σε εκείνη σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη. Όταν η θερμοκρασιακή διαφορά μειώνεται, λόγω μίας θερμότερης Αρκτικής, τότε ο αεροχείμαρρος επιβραδύνει και, όπως ένα ποτάμι σε μία πεδιάδα, αποκτά ένα πιο οφιοειδές μονοπάτι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καιρικά συστήματα να παραμένουν «κολλημένα» επί μακρότερα χρονικά διαστήματα. Σημαίνει επίσης, ότι ψυχρότερος καιρός παρατηρείται νοτιότερα και θερμότερος καιρός βορειότερα. «Αυτό φαίνεται να σημαίνει ότι τα καιρικά μοτίβα αλλάζουν και οι άνθρωποι παρατηρούν ότι ο καιρός στις περιοχές του δεν είναι όπως πριν» δήλωσε η Τζένιφερ, καθηγήτρια στο Rutgers University του Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προαγωγή της Επιστήμης (AAAS) στο Σικάγο, το φαινόμενο μπορεί να είναι υπεύθυνο για την επιμονή των έντονων καιρικών φαινομένων στη Βρετανία και τις μεσοδυτικές ΗΠΑ. Η αλλαγή στους αεροχείμαρρους, όπως ονομάζονται, μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αύξησης της θερμοκρασίας που παρατηρείται στην Αρκτική.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here