Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΚΑ: νέος πυλώνας ανάπτυξης ο ορυκτός πλούτος της χώρας

ΥΠΕΚΑ: νέος πυλώνας ανάπτυξης ο ορυκτός πλούτος της χώρας

0

Τη νέα αγορά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που αναδεικνύονται για την Ελλάδα από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, και ιδιαίτερα των υδρογονανθράκων, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Αιγαίο και Νοτιανατολική Μεσόγειος: Σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές εκμετάλλευσης Υποθαλάσσιων Ενεργειακών Φυσικών Πόρων».

Δημιουργούνται νέες ειδικότητες, επιστημονικά αντικείμενα, ευκαιρίες απασχόλησης. Δεν είναι ούτε μια επιστήμη που να μην έχει λόγο στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων-από τη νομική και το διεθνές δίκαιο ως τη μηχανική των πετρελαίων και την οικονομία των υδρογονανθράκων-, είπε ο υπουργός Ενέργειας.

Διαμορφώνονται, επίσης, ενεργειακές υποδομές -όπως οι αγωγοί- που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιλεξιμότητας και χρηματοδότησης από την ΕΕ, όπως ο αγωγός που θα συνδέει τα κοιτάσματα Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Τόνισε μάλιστα την ευρεία συμφωνία της πολιτικής ηγεσίας να αποτελέσει ο ορυκτός πλούτος βασικό πυλώνα ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα στηρίζεται όχι σε δανεικά, αλλά στην παραγωγή πλούτου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here