Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΚΑ: νέος πυλώνας ανάπτυξης ο ορυκτός πλούτος της χώρας

ΥΠΕΚΑ: νέος πυλώνας ανάπτυξης ο ορυκτός πλούτος της χώρας

0
Διαφήμιση

Τη νέα αγορά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που αναδεικνύονται για την Ελλάδα από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, και ιδιαίτερα των υδρογονανθράκων, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Αιγαίο και Νοτιανατολική Μεσόγειος: Σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές εκμετάλλευσης Υποθαλάσσιων Ενεργειακών Φυσικών Πόρων».

Δημιουργούνται νέες ειδικότητες, επιστημονικά αντικείμενα, ευκαιρίες απασχόλησης. Δεν είναι ούτε μια επιστήμη που να μην έχει λόγο στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων-από τη νομική και το διεθνές δίκαιο ως τη μηχανική των πετρελαίων και την οικονομία των υδρογονανθράκων-, είπε ο υπουργός Ενέργειας.

Διαμορφώνονται, επίσης, ενεργειακές υποδομές -όπως οι αγωγοί- που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιλεξιμότητας και χρηματοδότησης από την ΕΕ, όπως ο αγωγός που θα συνδέει τα κοιτάσματα Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Τόνισε μάλιστα την ευρεία συμφωνία της πολιτικής ηγεσίας να αποτελέσει ο ορυκτός πλούτος βασικό πυλώνα ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα στηρίζεται όχι σε δανεικά, αλλά στην παραγωγή πλούτου.

Διαφήμιση