Αρχική Ειδήσεις Κίνα: 1,2δις ευρώ για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κίνα: 1,2δις ευρώ για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

0
Διαφήμιση

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η κυβέρνηση της Κίνας απευθύνεται στις μεγάλες εταιρείες και τις προτρέπει να υιοθετήσουν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό 1,2δις ευρώ μέσω ειδικού ταμείου.

Η ανερχόμενη μεσαία τάξη των πόλεων το τελευταίο διάστημα έχει στραφεί εναντίον του μοντέλου της ανάπτυξης με κάθε κόστος, που συνέβαλε να δηλητηριαστεί ο αέρας, το νερό, το έδαφος και το υπέδαφος της ασιατικής χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι κινεζικές αρχές έχουν εκδώσει αναρίθμητες διαταγές και έχουν καταρτίσει αλλεπάλληλες πολιτικές για να υπάρξει απορρύπανση της χώρας, ενώ έχουν επενδύσει σε διάφορα σχέδια για την καταπολέμηση της μόλυνσης και έχουν επιτρέψει στα δικαστήρια να επιβάλλουν ακόμη και τη θανατική ποινή στις πιο σοβαρές υποθέσεις μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Όμως η επιβολή των κανόνων που έχει υπαγορεύσει το Πεκίνο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανομοιόμορφη σε τοπικό επίπεδο, καθώς οι αρχές συχνά αρκούνται να εισπράττουν τους φόρους που καταβάλλουν οι βιομηχανίες που ρυπαίνουν.

Πλέον, μετά από κυβερνητική απόφαση, οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες θεωρείται ότι πρωτοπορούν στους κλάδους τους όσον αφορά την μείωση των εκπομπών ρύπων θα λαμβάνουν «κίνητρα».

Η κυβέρνηση της Κίνας υποστηρίζει ότι ήδη έχει σημειωθεί πρόοδος στην προσπάθεια αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης η οποία κάνει τους κατοίκους πολλών πόλεων, ιδίως του Πεκίνου και της Σαγκάης, να ασφυκτιούν.

Για ακόμα έναν χειμώνα, το πρόβλημα της αιθαλομίχλης ήταν ιδιαίτερα έντονο σε πολλές αστικές περιοχές και ασυνήθιστα οξύ στη Σαγκάη.

Η Κίνα ενδέχεται, σύμφωνα με ορισμένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, να αναβαθμίσει το ως σήμερα παραγκωνισμένο υπουργείο Περιβάλλοντος, πιθανόν παρέχοντάς του τη δυνατότητα να ασκεί βέτο σε ορισμένα έργα, αλλά και την δικαιοδοσία να επιβάλει ποινές σε όσους ρυπαίνουν, στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού τον επόμενο μήνα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας ευνοούν το εγκεφαλικό
Επόμενο άρθροΤΑΙΠΕΔ: Ο προτιμώμενος επενδυτής για τον Αστέρα η J.S.R.E. Fund IV LP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ