Αρχική Ειδήσεις Ηχόραμα & Μονοπάτια στο IMIC

Ηχόραμα & Μονοπάτια στο IMIC

0

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του Ηχοράματος ‘Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας’, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ο Δημήτρης Ταλιάνης παρουσιάζει το Ηχόραμα στο πλαίσιο του 10oυ συνεδρίου IMIC ‘Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη’ (Αθήνα, 26-27 Φεβρουαρίου 2014), την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 στο Ξενοδοχείο Athens Ledra (Συγγρού 115, Αθήνα) στις 18:00 (προσέλευση 17:45).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Μανώλης Λιγνός.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα Χαρτογράφησης, Συντήρησης και Σήμανσης των παλιών δρόμων και των μονοπατιών της Θήρας και της Θηρασίας. Στη συζήτηση συμμετέχουν: Νικόλαος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας, Κώστας Ζαρόκωστας, υπεύθυνος έργου, Πηνελόπη Ματσούκα, χαρτογράφος, Εκδόσεις Ανάβαση, Βούλα Διδώνη, αρχιτέκτων, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει το Ηχόραμα του Δημήτρη Ταλιάνη ‘Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας’, ένα ταξίδι με τη νοσταλγική μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου που σε καλεί να ταξιδέψεις στο φως του Αιγαίου, στο φως της Σαντορίνης.

500 φωτογραφίες σε 14 θεματικές ενότητες: καλντέρα, ενδοχώρα, Οία, ηφαίστειο, πανηγύρι, τρύγος, στα υπόσκαφα του οίνου, απόηχος, όνειρο κ.ά.

Τις φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη, από όλες τις εποχές του χρόνου, συμπληρώνουν τα κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη διαβασμένα από το Γρηγόρη Βαλτινό. Θα απαγγελθούν τα ποιήματα “Σαντορίνη” του Γιώργου Σεφέρη και “Ωδή στη Σαντορίνη” του Οδυσσέα Ελύτη.

Το 1986 και με τίτλο “Προσανατολισμοί στο Αιγαίο” ο Δημήτρης Ταλιάνης παρουσίασε το πρώτο του ηχόραμα πάνω σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Ηλία Ανδριόπουλου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από τριακόσιες προβολές ηχοραμάτων στην Ελλάδα (Θέατρο Hρώδου του Aττικού, Mέγαρο Mουσικής Aθηνών, Bυζαντινό Mουσείο, Παλιά Bουλή) αλλά και στο εξωτερικό (Kαθεδρικός Nαός της Aγίας Tριάδος στη Nέα Yόρκη, Iνστιτούτο Dei Ciechi στο Mιλάνο, Unesco στο Παρίσι, Πανεπιστήμια Γενεύης, Πέρθ στη Δ. Aυστραλία και Harvard, έδρα Γ. Σεφέρη, στη Bοστώνη).

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here