Αρχική Ειδήσεις Ηχόραμα για τη Σαντορίνη, τον τόπο τον μικρό το μέγας…

Ηχόραμα για τη Σαντορίνη, τον τόπο τον μικρό το μέγας…

0
Διαφήμιση

Την τιμητική της είχε η Σαντορίνη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου σε μια λαμπρή εκδήλωση παρευρέθησαν προσωπικότητες, φίλοι του Μουσείου, αλλά και λάτρεις του ομώνυμου νησιού, για να απολαύσουν το Ηχόραμα «Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας».

Περισσότερα από 300 άτομα κατέκλυσαν κάθε γωνιά του αμφιθεάτρου για να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα: 500 υπέροχες φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη, χωρισμένες σε 14 ενότητες, προβλήθηκαν υπό τους ήχους της μουσικής του Ηλία Ανδριόπουλου («Αργοναύτες, «Προσανατολισμοί», «Εικόνες με σαντούρι»)! Παράλληλα, η φωνή του ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού ακούστηκε σε κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη, ενώ ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς απήγγειλε το ποίημα «Σαντορίνη» του Γιώργου Σεφέρη και το ποίημα «Ωδή στη Σαντορίνη» του Οδυσσέα Ελύτη!

Σε αυτές τις φωτογραφίες, παρουσιάστηκαν η καλντέρα, το ηφαίστειο,οι οικισμοί, οι κάναβες, τα οινοποιεία, τα προϊόντα, οι αμπελώνες, αλλά και στιγμιότυπα από τη ζωή στο νησί (τρύγος, καλλιέργειες, γιορτές, πανηγύρια)! Αποχαιρετιστήρια ευχαριστία απηύθυναν η Νίκη Γουλανδρή, καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για τις ανάγκες του μουσείου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους ΦΙΛΟΥΣ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και την πολιτιστική εταιρεια ΠΛΟΗΓΟΣ. Ακολούθησε μικρή δεξίωση με παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης και άφθονο κρασί, προσφορά της SANTO WINES.

Διαφήμιση