Αρχική Τεχνολογία Η χρήση των Smartphones «μεταλλάσσεται» σε PC!

Η χρήση των Smartphones «μεταλλάσσεται» σε PC!

0
Διαφήμιση

Μια εντυπωσιακή μετάλλαξη στις συνήθειες των σύγχρονων χρηστών Smartphones, οι οποίοι φαίνεται να αντιλαμβάνονται τις εν λόγω συσκευές περισσότερο ως φορητούς υπολογιστές παρά ως απλά τηλέφωνα αρχίζει να εμφανίζεται σταδιακά. Αυτό καταγράφει έρευνα που διεξήχθη το Μάρτιο του 2013 με τίτλο “Always Connected” (Facebook – IDC research) αναφορικά με τη σχέση μεταξύ smartphones και κοινωνικών δραστηριοτήτων (social activities).

Έτσι και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η χρήση του smartphone ως κινητού τηλεφώνου καταλαμβάνει μόλις το 16% του συνολικού χρόνου χρήσης, με τις υπόλοιπες κοινωνικές δραστηριότητες, όπως η αποστολή/λήψη email (78%), η αναζήτηση στο διαδίκτυο (73%) και η ενασχόληση με παιχνίδια (60%) να μονοπωλούν το ενδιαφέρον τους με πολύ υψηλότερα ποσοστά αντίστοιχα.

Βάσει αυτών των δεδομένων, έχει προκύψει και η ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερες οθόνες οι οποίες θα επιτρέπουν στους κατόχους να εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες των συσκευών και να απολαμβάνουν μια ευρεία εμπειρία χρήσης. Έτσι, τα τελευταία χρόνια το μέγεθος της οθόνης έχει αναδειχθεί σε κορυφαία προτεραιότητα των κατασκευαστών με τις μεγάλες οθόνες να φτάνουν από 5 έως και 7 ίντσες.

Η ανοδική πορεία των smartphones με μεγάλη οθόνη επιβεβαιώνεται και από τις ιδιαιτέρως αυξημένες σε αριθμό πωλήσεις σε περιοχές-κλεδί για την ανάπτυξη όπως η Ασία, η Ευρώπη και η Βραζιλία.

Την έρευαν παρουσίασε η LG Electronics (LG), συμμετέχοντας στο Mobile World Congress (MWC), τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή ετήσια έκθεση αφιερωμένη στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Το φετινό MWC θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη και όπως κάθε χρόνο η LG αναμένεται να παρουσιάσει τα εμβληματικά μοντέλα της για την ερχόμενη περίοδο, ορίζοντας όπως πάντα τις τάσεις και θέτοντας νέα κορυφαία standards στην παγκόσμια αγορά.

Διαφήμιση