Αρχική Καταστροφές Η αποκατάσταση των ζημιών στην κεφαλονιά θα γίνει με τα πρόστιμα των...

Η αποκατάσταση των ζημιών στην κεφαλονιά θα γίνει με τα πρόστιμα των αυθαιρέτων

0
Διαφήμιση

Με νομοθετική πρωτοβουλία που προωθεί ο Αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, όλα τα ποσά των προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις επί ακινήτων, στους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης που θα συγκεντρωθούν από το νόμο 4178/2013 (αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις), διατίθενται αποκλειστικά για χρηματοδότηση των τοπικών δήμων, ώστε να αποκατασταθούν πιο σύντομα οι δημόσιες υποδομές, οι κοινόχρηστοι χώροι και τα δημόσια κτίρια.

Τα ποσά που συγκεντρώνονται από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων θα πρέπει να αποδίδονται μέσω του Πράσινου Ταμείου σε δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου για την πολεοδομική και περιβαλλοντική αποκατάσταση όπως:

  1. Κατεδαφίσεις επικινδύνων ετοιμόρροπων κτισμάτων
  2. Δημιουργία, διαμόρφωση νέων, καθώς και ανάδειξη, διαχείριση και συντήρηση υφισταμένων ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στον αστικό ιστό με σκοπό τη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων, ιδίως μέσω απαλλοτριώσεων, αναπλάσεων και ανταλλαγών εκτάσεων.
  3. Δημιουργία κοινοχρήστων χώρων πρασίνου με υπόγειους χώρους στάθμευσης οχημάτων.
  4. Αποκατάσταση δημοσίων διατηρητέων κτιρίων και μνημείων.
  5. Δημιουργία, συμπλήρωση, συντήρηση, διαχείριση δικτύων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου ή / και δικτύων πράσινων παρεμβάσεων στον αστικό ιστό με σκοπό τη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων.
  6. Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, παιδότοπων και πλατειών.
  7. Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κάθε είδους, στο δημόσιο χώρο των πόλεων.
  8. Διεύρυνση, αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική, βιοκλιματική αναβάθμιση, ανακατασκευή, επισκευή – συντήρηση πεζοδρομίων ή και πεζοδρόμων και επιμέρους υποδομών τους. Δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών με πρόνοια για εμποδιζόμενα άτομα
Διαφήμιση