Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΕΛΕΤΑΕΝ: εμπαιγμός και όχι στόχος το 30% για τις ΑΠΕ που προτείνει...

ΕΛΕΤΑΕΝ: εμπαιγμός και όχι στόχος το 30% για τις ΑΠΕ που προτείνει ο Μπαρόζο

0
Διαφήμιση

Αποτυχία της Επιτροπής χαρακτηρίζει η ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) την ενεργειακή πολιτική μέχρι το 2030 που προωθεί η Κομισιόν, ενώ προτείνει με υπόμνημά της τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική πλευρά.

Ειδικότερα, απευθυνόμενη στο υπουργείο Περιβάλλοντος η Ένωση, σχολιάζει τη πρόταση Μπαρόζο ως αποτυχία καθώς, όπως αναφέρει, η Κομισιόν στην ουσία αγνοεί τη δική της εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία ένας στόχος άνω του 30% για τις ΑΠΕ θα παρείχε σημαντικά περισσότερα οικονομικά οφέλη (568.000 περισσότερες θέσεις εργασίας κ.α).

Ειδικά για το θέμα των ΑΠΕ, η ένωση τονίζει ότι ο στόχος του 27%, εκτός από «ουσιαστικά ασήμαντος» είναι και «μη – στόχος», κάνοντας μάλιστα λόγο και για «εμπαιγμό», δεδομένου ότι ο στόχος για τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, ούτως ή άλλως, θα οδηγούσε σε παρεμφερές ποσοστό για τις ΑΠΕ.

Παράλληλα, η ΕΛΕΤΑΕΝ, ζητά από το ΥΠΕΚΑ, δεδομένης της ελληνικής προεδρίας, να προωθήσει στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών και Αρχηγών Κρατών το Μάρτιο, ένα στόχο για τις ΑΠΕ της τάξης του 30% – 35% (τουλάχιστον) ο οποίος θα είναι δεσμευτικός για την Ε.Ε. αλλά και για τα κράτη μέλη.

Διαφήμιση