Αρχική Θεραπείες Εκστρατεία «τροφός» για τη σπουδαιότητα της διατροφής ως φάρμακο

Εκστρατεία «τροφός» για τη σπουδαιότητα της διατροφής ως φάρμακο

0
Διαφήμιση

Τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου ανέδειξε με την εκστρατεία «τροφός» ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών προτάσσοντας ως σύνθημα τη γνωστή ρήση του Ιπποκράτη «η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου»

Η εκστρατεία “τροφός” περιλαμβάνει μια σειρά από επικοινωνιακές δράσεις, οι οποίες προσεγγίζουν το κοινό στους χώρους των ογκολογικών κλινικών, σε φαρμακεία, μέσα από τη διοργάνωση ημερίδων κι εκδηλώσεων, αλλά και μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ.

Ειδικότερα, στο διαδικτυακό τόπο http://www.trophos.gr/, παρέχονται, ανάμεσα σε άλλα, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τις αντικαρκινικές ιδιότητες τροφών, άρθρα, τροφο-λεξικό, καθώς επίσης και forum όπου οι χρήστες μπορούν να ρωτήσουν έμπειρους διαιτολόγους-διατροφολόγους του δικτύου της medNutrition για θέματα που αφορούν την αντικαρκινική διατροφή.

Την εκστρατεία υποστηρίζουν εθελοντικά το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διατροφικής Ιατρικής, το Κέντρο Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, η MedNutrition και η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η «τροφός» βρέθηκε πρόσφατα στο The Mall Athens. Διατροφολόγοι-διαιτολόγοι του Κέντρου Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών συμβούλεψαν εκατοντάδες επισκέπτες για τη σημασία της αντικαρκινικής διατροφής, ενώ εθελοντές τους Συλλόγου μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα.

Όπως δήλωσε η Μυρτώ Σκοτίδα, υπεύθυνη της εκστρατείας «η διατροφή αποτελεί θεμέλιο λίθο για την υγεία του ανθρώπου και παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη κι αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος. Μέσα από την εκστρατεία αυτή ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών θέλει να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις και κατευθύνσεις σε ότι αφορά τη σωστή επιλογή τροφών από την πρόληψη έως τη θεραπεία της νόσου και την αποθεραπεία».

Διαφήμιση