Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΚΑ: Ενέκρινε τα σχέδια Λεκανών Απορροής Ποταμών

ΥΠΕΚΑ: Ενέκρινε τα σχέδια Λεκανών Απορροής Ποταμών

0
Διαφήμιση

Εγκρίθηκαν με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών υδατικών διαμερισμάτων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν ομόφωνης έγκρισής τους από την Εθνική Επιτροπή Υδάτων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, οι εν λόγω αποφάσεις έχουν προωθηθεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τα δύο προαναφερόμενα Σχέδια Διαχείρισης για τα Υδατικά Διαμερίσματα Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τα οκτώ πρώτα που εγκρίθηκαν το 2013 (Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Βόρειας Πελοποννήσου, Ανατολικής Πελοποννήσου, Δυτικής Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου) και τα επόμενα τέσσερα που ακολουθούν σε μικρό χρονικό διάστημα (Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, Νήσων Αιγαίου), αποτελούν το συνολικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των υδάτων στη χώρα.

Με την έγκριση των «Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής» η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την απόκτηση μίας εθνικής κλίμακας πολιτικής για τα ύδατα. Αυτή βασίζεται σε δύο πυλώνες: τόσο στην προστασία του πόρου, και ευρύτερα του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και στην ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου που μπορούν να έχουν τα ύδατα για τη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια διαχείρισης θα βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα της ΕΓΥ για τη «Διαβούλευση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων»: ( http://wfd.opengov.gr/)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙταλία: προβλήματα από την κακοκαιρία
Επόμενο άρθροΕΜΥ: έκτακτο δελτίο- κακοκαιρία σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ