Αρχική Καταστροφές Ιταλία: προβλήματα από την κακοκαιρία

Ιταλία: προβλήματα από την κακοκαιρία

0
Διαφήμιση

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί στην Ιταλία σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η Ρώμη. Οι χιονοπτώσεις των περασμένων ημερών στις βόρειες περιφέρειες της χώρας έδωσαν την θέση τους από την νύχτα σε ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες εκδηλώνονται κυρίως στις κεντρικές περιοχές της Ιταλίας.

 Στην Ρώμη, τρεις σταθμοί του μετρό κοντά στο Βατικανό έχουν πλημμυρίσει. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας δημόσιων συγκοινωνιών αποφάσισαν να απαγορεύσουν προσωρινά την πρόσβαση στους επιβάτες.

Ο ποταμός Ανιένε, ο οποίος διασχίζει βορειοανατολικές συνοικίες της Ρώμης, έσπασε φράγματα, ενώ το επίπεδο του Τίβερη στο σημείο της ιστορικής γέφυρας Πόντε Μίλβιο έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής. Κάτοικοι της περιοχής Πριμαβάλε, βόρεια της Ρώμης, αναγκάστηκαν να ανέβουν στις στέγες των σπιτιών τους, τα ισόγεια των οποίων έχουν πλημμυρίσει.

Στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα εξαιτίας της κακοκαιρίας, στις περιοχές της Φλωρεντίας, του Πράτο και της Πίζα.

Στην Φλωρεντία η στάθμη του ποταμού Άρνου έχει αυξηθεί, αλλά οι τοπικές αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος υπερχείλισης. Τις επόμενες ώρες, όμως, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, το επίπεδο των υδάτων του ποταμού αναμένεται να αυξηθεί αισθητά.

Το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των τραίνων στην ευρύτερη περιοχή της Πίζας ενώ οι πυροσβέστες και η Πολιτική Προστασία δέχθηκαν εκατοντάδες κλήσεις από κατοίκους της υπαίθρου, οι αγροικίες των οπoίων έχουν πλημμυρίσει.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here