Αρχική Ειδήσεις WWF: η ΕτΕπ δεν θα στηρίξει τη μονάδα Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ

WWF: η ΕτΕπ δεν θα στηρίξει τη μονάδα Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ

0
Διαφήμιση

Χωρίς τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα πρέπει να προχωρήσει η ΔΕΗ στο σχέδιο κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5. Όπως αναφέρει η οργάνωση WWF οι αξιωματούχοι της ΕτΕπ δήλωσαν ότι οποιοδήποτε αίτημα της ΔΕΗ για χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου θα προσέκρουε στη νέα πολιτική επενδύσεων της τράπεζας σε έργα και υποδομές ενέργειας.

 Σύμφωνα πάντα με την οργάνωση η τοποθέτηση αυτή της ΕτΕπ, ουσιαστικά, επικυρώνει τη θέση του WWF, βάσει της οποίας η Πτολεμαΐδα 5 είναι ένα έργο με τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και ως ένα πρώτο θετικό δείγμα της συνέπειας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων απέναντι στην πολιτική της για την ενέργεια. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη τράπεζα είναι αποφασισμένη να παίξει ηγετικό ρόλο στην κατεύθυνση προς καθαρές επενδύσεις για ενέργεια. Το WWF καλεί και τα υπόλοιπα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η κρατική γερμανική τράπεζα επενδύσεων KfW,5 να αποσύρουν την υποστήριξή τους προς έργα παλαιάς κοπής, που αποδεικνύονται βρώμικα αλλά και ασύμφορα σε οικονομικούς όρους. Η καθαρή ενέργεια είναι μία βιώσιμη και εφικτή επιλογή για την Ελλάδα και χρήζει αμέριστης υποστήριξης», δήλωσε ο Σεμπαστιάν Γκοντινό, οικονομολόγος στο Γραφείο Ευρωπαϊκής Πολιτικής του WWF.

Διαβάστε επίσης: WWF: ζήτημα χρηματοδότησης για το έργο της ΔΕΗ- αποσύρεται από έργα λιγνίτη η ΕτΕπ

Διαφήμιση