Αρχική Ειδήσεις Θέλετε να παρκάρετε και δεν μπορείτε… μπορεί το αυτοκίνητό σας!

Θέλετε να παρκάρετε και δεν μπορείτε… μπορεί το αυτοκίνητό σας!

0
Διαφήμιση

Μπορεί ακόμα να μην …τηγανίζει πατάτες, αλλά μια εφαρμογή στο «έξυπνο» κινητό σας και άλλη μια στο αυτοκίνητό σας αρκούν για να μην ασχοληθείτε ποτέ ξανά με το παρκάρισμα.

 Το σύστημα ονομάζεται «αυτόματο παρκάρισμα» και λειτουργεί «σαν εγκέφαλος», αναφέρει ο Γκιγιόμ Ντεβοσέλ, αντιπρόεδρος αρμόδιος καινοτομίας και επιστημονικής ανάπτυξης στη γαλλική κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού αυτοκινήτων Valeo, που παρουσιάζει το πρωτότυπο στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης υψηλής τεχνολογίας CES.

«Βήμα προς βήμα, με κάποια ελευθερία για να αποφασίσει και συνεπώς το όχημα προσαρμόζεται σε κάθε σχήμα», διευκρινίζει αποκαλύπτοντας ότι «αν το αυτοκίνητο βρεθεί υπό τις ίδιες συνθήκες, δεν θα αντιδράσει δύο φορές με τον ίδιο τρόπο».

Η ιδέα είναι αρκετά απλή. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, ο οδηγός θα θέσει σε λειτουργία μια εφαρμογή από το κινητό του τηλέφωνο ή οποιοδήποτε συνδεδεμένο αντικείμενο, και το όχημα θα αναχωρήσει μόνο του για να βρει την πρώτη διαθέσιμη θέση. Εγκαίρως θα θέσει εκ νέου σε λειτουργία την εφαρμογή και «το αυτοκίνητο θα γυρίσει να περιμένει στην έξοδο του γκαράζ», εξηγεί ο Ντεβοσέλ.

Το σύστημα δεν χρειάζεται κανέναν ειδικό εξοπλισμό για να λειτουργήσει στο εσωτερικό του γκαράζ. Εξάλλου βασίζεται σε υπέρηχους αισθητήρες που ήδη χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα, στο σύστημα αισθητήρων για το παρκάρισμα, για παράδειγμα. Μόλις που χρειάζεται να κάνει λίγο μπροστά και κατά περίπτωση, να προσθέσει κάμερες για την αναγνώριση θέσης για ανάπηρους ή την είσοδο του γκαράζ.

Ο τομέας αυτοκινητοβιομηχανίας πειραματίζεται πολύ στη σχεδίαση του αυτόνομου αυτοκινήτου. Πρωτότυπα αυτοκινήτων που κινούνται χωρίς οδηγό υπάρχουν ήδη αλλά οι περισσότερες προσπάθειες προσανατολίζονται στην ανάπτυξη τεχνολογιών που βελτιώνουν ακριβώς τα αυτοκίνητα που διατίθενται στη σημερινή αγορά, με εφαρμογές όπως ρυθμιστές ταχύτητας, αισθητήρες κόπωσης, αυτόματη μείωση της έντασης των φαναριών όταν το όχημα συναντά άλλο αυτοκίνητο.

Εκτός από τον εξοπλισμό που προσφέρει άνεση στο αυτοκίνητο, ο τομέας βελτιώνει την ασφάλεια μειώνοντας τους κινδύνους σύγκρουσης και «διατηρεί μια κινητικότητα στον οδηγό που δεν θα την είχε διαφορετικά. Για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να γυρίσουν το κεφάλι και συνεπώς το παρκάρισμα κατά μήκος του πεζοδρομίου ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα γίνεται πολύ δύσκολο», προσθέτει ο Ντεβοσέλ. «Γνωρίζουμε ότι οι μανούβρες για το παρκάρισμα είναι το πλέον ζητούμενο, καθώς είναι το πιο δύσκολο να γίνει».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροWWF: η ΕτΕπ δεν θα στηρίξει τη μονάδα Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΗ εξωσωματική γονιμοποίηση διπλασιάζει τον κίνδυνο επιπλοκών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ