Αρχική Διάστημα Τα ταξίδια στο διάστημα απαραίτητα για την διαιώνιση του είδους μας

Τα ταξίδια στο διάστημα απαραίτητα για την διαιώνιση του είδους μας

0
Διαφήμιση

Αναγκαία για την επιβίωση του είδους μας χαρακτηρίζει Βρετανός αστροναύτης την εκμάθηση του πως μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε στο διάστημα.

 Ο Tim Peake αναμένεται του χρόνου να «απογειωθεί» στο διάστημα και να περάσει ένα εξάμηνο σε Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη Γερμανία, όπου προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την αποστολή. Θα ταξιδέψει σε έναν πύραυλο τύπου Σογιούζ από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

«Είτε πρόκειται για μια αποστολή σε αστεροειδή, είτε στη Σελήνη, ο απώτερος στόχος είναι η μελλοντική εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος και το να φτάσουμε στον Άρη σε μια επανδρωμένη αποστολή», δήλωσε για το BBC o Peake και τόνισε ότι πιστεύει πως αυτό δεν γίνεται μόνο για επιστημονικούς λόγους, αλλά και «για το καλό της δικής μας επιβίωσης στο μέλλον».

Η συγκεκριμένη αποστολή θα έχει και έναν περισσότερο interactive χαρακτήρα για το «κοινό» στη Γη, καθώς ο κόσμος θα μπορεί να δώσει όνομα στην αποστολή, να συμμετάσχει στον σχεδιασμό καρφίτσας της αποστολής, αλλά και να μαγειρέψει ένα γεύμα για τον αστροναύτη, το οποίο θα του σταλεί στο διάστημα. Η ιδέα πίσω από το γεύμα για τον Peake είναι να κινήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την επιστήμη μέσα από τη διατροφή, τα μέταλλα και το περιεχόμενο σε θερμίδες.

Πέρα από τις ικανότητες του ηλεκτρολόγου ή του υδραυλικού που ένας αστροναύτης χρειάζεται να έχει ώστε να επιβιώσει στο διαστημόπλοιο, «είναι καταπληκτικά όλα αυτά που κάνουμε. Μαθαίνουμε πράγματα για το σώμα μας, για τα οποία δεν είχαμε ιδέα ότι συμβαίνουν».

Οι αστροναύτες συνήθως δεν περνούν παραπάνω από έξι μήνες σε διαστημικό σταθμό, λόγω της έκθεσης σε ακτινοβολία και της απώλειας οστικής μάζας που προκαλείται από την έλλειψη βαρύτητας. Οι εξουθενωτικές επιπτώσεις της μακράς διάρκειας των διαστημικών αποστολών αποτελούν ένα από τα κύρια εμπόδια για την άφιξη του ανθρώπου στον Άρη. Ο Peake όμως είναι αισιόδοξος, καθώς πιστεύει ότι «στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, το ταξίδι σε έναν άλλο κόσμο θα είναι εφικτό».

Διαφήμιση