Αρχική Ειδήσεις Πτήσεις σε Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη ξεκινάει η Ryan...

Πτήσεις σε Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη ξεκινάει η Ryan Air

0
Διαφήμιση

Δυναμική είσοδο στην αεροπορική αγορά της Αθήνα θα κάνει από τον ερχόμενο Απρίλιο η ιρλανδική εταιρία Ryan Air, η οποία πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη θερινή περίοδο ξεκινάει πτήσεις από και προς την Αθήνα. Η εταιρία θα δημιουργήσει βάση στην ελληνική πρωτεύουσα, με δύο αεροπλάνα που θα σταθμεύουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ το μεγάλο της ατού είναι οι χαμηλές τιμές των ναύλων που θα ξεκινούν από 12 ευρώ ανά διαδρομή. Η Ryan Air θα πετά από την Αθήνα προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Σε ετήσια βάση υπολογίζει ότι θα μεταφέρει 1,2 εκατ. επιβάτες, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του εμπορικού τμήματος της εταιρίας κ. Ντέιβιντ Ομπράιαν η δραστηριοποίηση της εταιρίας στην Αθήνα πρόκειται να συμβάλει στη δημιουργία 1.200 θέσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ιρλανδικής εταιρίας χαμηλού κόστους, η εταιρία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην ελληνική πρωτεύουσα ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει ή όχι διαφοροποίηση στην τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο η εταιρία πολλές φορές έχει επικρίνει για τα υψηλά κόστη του.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού χαιρετίζει την απόφαση της Ryanair που αφορά στη δημιουργία βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με την ευκαιρία χαιρετίζει και κάθε ανάλογη θετική και ελπιδοφόρα πρωτοβουλία που ενισχύει την κίνηση προς την Ελλάδα και την Αθήνα ειδικότερα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά από μια εξαετή καθοδική πορεία για τον προορισμό και τα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής που η καταγεγραμμένη πτώση σε όλους τους δείκτες έφτασε έως και (-) 40%, παρατηρούμε μια θετική για την ψυχολογία όλων αυξητική τάση των πτήσεων και της ζήτησης προς Αθήνα, που ελπίζουμε να έχει σταθερότητα και διάρκεια.

Διαφήμιση