Αρχική Ειδήσεις Πόλεις με πράσινο για καλή ψυχική υγεία

Πόλεις με πράσινο για καλή ψυχική υγεία

0
Διαφήμιση

Ευεργετικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία όχι μόνο την σωματική αλλά και την ψυχική, έχουν οι χώροι με πράσινο στους κατοίκους των πόλεων, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Έξετερ, με επικεφαλής τον δρα Ίαν Άλκοκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιβαλλοντικό περιοδικό «Environmental Science & Technology», ανέλυσαν δεδομένα για πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Τα στοιχεία αφορούσαν δύο ομάδες ανθρώπων, μία που είχαν μετακινηθεί σε περιοχές με περισσότερο πράσινο κατά τα τελευταία πέντε χρόνια και μία άλλη που, αντίθετα, είχαν μετακινηθεί σε περιοχές με λιγότερο πράσινο.

Η ανάλυση έδειξε πως η μετακίνηση σε κάποιο μέρος που περιβάλλεται από περισσότερο πράσινο, όχι μόνο βελτιώνει άμεσα την ψυχική υγεία των ανθρώπων, αλλά αυτή η βελτίωση διαρκεί για πολύ καιρό μετά την μετακίνηση (τουλάχιστον για τρία χρόνια). Είναι μία από τις πρώτες έρευνες διεθνώς που μελέτησαν διαχρονικά τα οφέλη από το πράσινο σε ψυχολογικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι στους ανθρώπους που επρόκειτο να μετακινηθούν σε περιοχές με λιγότερο πράσινο, η επιδείνωση της ψυχικής υγείας τους (π.χ. συμπτώματα κατάθλιψης) άρχιζε πριν καν μετακομίσουν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: η πολική εισβολή φέρνει θερμοκρασίες που απειλούν την ανθρώπινη ζωή
Επόμενο άρθροΑΠΕ: συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων ζητά ο ΣΠΕΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ