Αρχική Ειδήσεις Οριοθετήθηκαν οι περιοχές για Υδατοκαλλιέργειας στην Πιερία

Οριοθετήθηκαν οι περιοχές για Υδατοκαλλιέργειας στην Πιερία

0
Διαφήμιση

Υπεγράφη το προεδρικό διάταγμα με θέμα «χαρακτηρισμός και οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) που βρίσκεται σε θαλάσσιες περιοχές του νομού Πιερίας» από τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, βάσει του οποίου χαρακτηρίζεται και οριοθετείται ως Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) θαλάσσια έκταση 12.085 στρεμμάτων και δυναμικότητας 12.000 τόνων μυδιών κατ’ έτος, που βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή του νομού Πιερίας.

Η ΠΟΑΥ αποτελείται από τέσσερις ζώνες παραγωγής ως εξής:

  • Ζώνη Μεθώνης, έκτασης 2.755 στρεμμάτων
  • Ζώνη Μακρύγιαλου, έκτασης 3.795 στρεμμάτων
  • Ζώνη Κίτρους – Μακρύγιαλου, έκτασης 5.060 στρεμμάτων
  • Ζώνη Αλυκών Κίτρους, έκτασης 475 στεμμάτων

Φορέας ίδρυσης και διαχείρισης της ΠΟΑΥ είναι ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θερμαϊκού Κόλπου – Μύδια Μακρύγιαλου Πύδνας ΑΕ», με διακριτικό τίτλο «ΠΟΑΥ Μύδια Μακρύγιαλου – Πύδνας ΑΕ». Στον Φορέα Συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η Πιερική Αναπτυξιακή ΑΕ, ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυδοκαλλιεργητών.

Με το ΠΔ επιβάλλονται ειδικοί όροι προστασίας του περιβάλλοντος, υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργίας της ΠΟΑΥ. Το ΠΔ προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τις προβλέψεις του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΣΠΕΦ
Επόμενο άρθροΑΠΕ: μείωση επενδύσεων αλλά και σημαντική ανάπτυξη της αγοράς παγκοσμίως καταγράφει έρευνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ