Αρχική Ειδήσεις Οι Ινδοί και τα ελληνικά πετρέλαια

Οι Ινδοί και τα ελληνικά πετρέλαια

0
Διαφήμιση

Τα επενδυτικά σχέδια στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα στον κλάδο της έρευνας υδρογονανθράκων, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος με ανώτατα διοικητικά στελέχη της Ινδικής Πετρελαϊκής Εταιρίας Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) που επισκέπτονται τη χώρα μας.

 Στην προσφώνησή του ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έχει εξελιχθεί σε σημαντική προτεραιότητα τόσο για την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και για την ΕΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής για ενεργειακή προμήθεια και ασφάλεια και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια σημαντική περίοδο για τη χώρα μας ως προς την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων, που συνδέεται με ενδιαφέρουσες προοπτικές για την ενεργειακή ανάπτυξη στην περιοχή, καθώς η Ελλάδα γίνεται σημαντικός ενεργειακός παίκτης.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι επωφελής για όλους η προσέγγιση, ώστε να διερευνήσουμε μαζί ευκαιρίες για επενδύσεις και να ανοίξουμε το δρόμο για νέες δουλειές και δημιουργία πλούτου σε αυτό το μέρος του κόσμου. Θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση θα διανοίξει μια συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία, τόσο για τις κυβερνήσεις, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.»

Η καθηγήτρια ΕΜΠ και πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Σοφία Σταματάκη, παρουσίασε στην αντιπροσωπεία της ONGC την εξέλιξη της προσπάθειας αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, με ιδιαίτερη αναφορά στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Πρεσβευτή της Ινδίας στην Ελλάδα, Tsewang Topden και συμμετείχαν σε αυτήν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest In Greece Στέφανος Ησαΐας, η Δ/ντρια της Μονάδας Προσέλκυσης Επενδύσεων, Αγγέλα Μιχαλοπούλου, στελέχη της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής και της Ομάδας Υδρογονανθράκων του ΥΠΕΚΑ.

Η ONGC είναι η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία της Ινδίας για τους τομείς της εξόρυξης και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Παράγει το 69% της χώρας σε αργό πετρέλαιο και το 62% σε φυσικό αέριο. Απασχολεί 32.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, βάσει κεφαλαιοποίησης, εταιρεία του Ινδικού χρηματιστηρίου.

Διαφήμιση