Αρχική Ειδήσεις Νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα της HELMEPA για το 2014

Νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα της HELMEPA για το 2014

0
Διαφήμιση

Αρχίζει από σήμερα 21 Ιανουαρίου, το νέο Εθελοντικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα της HELMEPA για το 2014. Με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή κάλυψη των επιμορφωτικών αναγκών ναυτικών και εταιρειών μελών, το Πρόγραμμα καταρτίστηκε από το Ναυτιλιακό Τομέα της HELMEPA σε συνεργασία με την Επιτροπή Επιμόρφωσης, αποτελούμενη από ειδικευμένα στελέχη 12 εταιρειών μελών. Με τίτλο το θέμα που επέλεξε ο IMO για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2014, «Συμβάσεις ΙΜΟ: Αποτελεσματική Εφαρμογή», το φετινό Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής 4 κατηγορίες διήμερων Σεμιναρίων:

1. Προάγοντας Πνεύμα Ασφάλειας πέρα από την Απλή Συμμόρφωση

2. Διασφαλίζοντας Αποτελεσματική Περιβαλλοντική Διαχείριση πέρα από τις Απαιτήσεις

3. Marine Environmental Awareness (ΜΕΑ)

4. Διαχείριση Επικινδυνότητας Λειτουργιών Πλοίου

Τα σεμινάρια των κατηγοριών (1) και (2) έχουν στόχο να βοηθήσουν τους αξιωματικούς και τα στελέχη πλοίων και εταιρειών μελών στην κατά το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων ΜΑRPOL και SOLAS, που εξασφαλίζουν σταθερά ποιοτική λειτουργία του πλοίου.

Το σεμινάριο Marine Environmental Awareness (MEA), που καταρτίστηκε σύμφωνα με το ομότιτλο Model Course του IMO και αναγνωρίστηκε από την Κυπριακή Σημαία, καλύπτει συγκεκριμένες απαιτήσεις της τροποποιημένης STCW και του Κώδικα (Α-ΙΙ/1,2 και Α-ΙΙΙ/1,2).

To σεμινάριο Διαχείριση Επικινδυνότητας Λειτουργιών Πλοίου, αφού εκτελέστηκε με επιτυχία το τελευταίο τρίμηνο του 2013, εμπλουτίστηκε ώστε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τους αξιωματικούς να αναγνωρίζουν και να αξιολογούν τους κινδύνους που παραμονεύουν στις εκτελούμενες στο πλοίο εργασίες μειώνοντας την πιθανότητα ατυχήματος. Περισσότερες πληροφορίες όπως χρονοδιάγραμμα, ημερήσιο πρόγραμμα κλπ, βρίσκονται στο σύνδεσμο: http://www.helmepa.gr/Helmepa_Training_2014.pdf

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆρης: ένα πέτρωμα γεννά τεράστια ερωτήματα
Επόμενο άρθροΦωτοβολταϊκά: ζήτημα φορολογικής ενημερότητας των παραγωγών θέτει ο ΣΠΕΦ στο Υπουργείο Οικονομικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ