Αρχική Ειδήσεις Η Νέα Υόρκη συγκεντρώνει τα φλας- στην 35η θέση η Αθήνα

Η Νέα Υόρκη συγκεντρώνει τα φλας- στην 35η θέση η Αθήνα

0
Διαφήμιση

Τα μέρη του πλανήτη που έχουν φωτογραφηθεί περισσότερο παρουσιάζει ένας νέος διαδραστικός χάρτης που δημιούργησε η Google.

 Η εφαρμογή ονομάζεται Sightsmap και παρουσιάζει τις περιοχές που έχουν φωτογραφηθεί περισσότερο χρησιμοποιώντας στοιχεία από την υπηρεσία StreetView καθώς επίσης και από τις ιστοσελίδες panoramio Wikivoyage και Wikipedia.

Οι περιοχές που έχουν φωτογραφηθεί περισσότερο έχουν κίτρινο χρώμα, ενώ το χρώμα αλλάζει σε πορτοκαλί, ροζ και μωβ για τα μέρη που έχουν φωτογραφηθεί λιγότερο.

Σύμφωνα με τον χάρτη, η πόλη που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο στον κόσμο είναι η Νέα Υόρκη, ενώ ακολουθούν η Ρώμη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι και η Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα κατέχει την 35η θέση στην κατάταξη της υπηρεσία Sightsmap  της Google, ενώ τα Φηρά στη Σαντορίνη κατέχουν την 46η θέση.

Οι θέσεις είναι πολύ καλές, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χάρτης αξιολογεί 1.000 περιοχές για το πόσο έχουν φωτογραφηθεί.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία η πιο φωτογραφημένη πόλη είναι το Λονδίνο, ενώ ακολουθεί το Δουβλίνο.

Η πιο φωτογραφημένη πόλη στην Αυστραλία είναι η Μελβούρνη, ενώ στη Βόρειο Αμερική η Νέα Υόρκη. Επίσης, τα μέρη με τις περισσότερες φωτογραφίες στη Βόρειο Αμερική είναι οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο.

Η πιο φωτογραφημένη πόλη στην Ασία είναι η Σαγκάη και ακολουθεί το Πεκίνο, το Κοουλούν, το Τόκιο και η Μπανγκόγκ. Η πιο φωτογραφημένη πόλη στην Αφρική είναι το Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στον χάρτη για να δουν τα μέρη που έχουν φωτογραφηθεί περισσότερο σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Διαφήμιση