Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΑΠΕ: απλήρωτοι παραμένουν οι παραγωγοί- πιθανή παράταση καταβολής ΦΠΑ

ΑΠΕ: απλήρωτοι παραμένουν οι παραγωγοί- πιθανή παράταση καταβολής ΦΠΑ

0
Διαφήμιση

Αδυναμία να αποπληρώσει την παραγωγή του περασμένου Ιουνίου δηλώνει ο λειτουργός της αγοράς (ΛΑΓΗΕ) καθώς έως το τέλος δεν φαίνεται ότι θα διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα.

 Μετά την συνάντηση της διοίκησης του Συνδέσμου των Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά με τη διοίκηση του ΛΑΓΗΕ προέκυψε αδιέξοδο, ενώ από την πλευρά τους οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι, ο ΦΠΑ 4ου τριμήνου 2013 που πρέπει εντός του τρέχοντος μηνός να καταβληθεί, αλλά δεν έχει εισπραχθεί και περιλαμβάνει και τον εκκαθαριστικό μήνα Οκτώβριο, είναι αδύνατο να αποπληρωθεί αν δεν εξοφληθεί τουλάχιστον ο, επίσης, εκκαθαριστικός Ιούνιος 2013. Προκειμένου να βρεθεί λύση στο οικονομικό αυτό αδιέξοδο ο Σύνδεσμος ζήτησε την παρέμβαση από το ΥΠΕΚΑ.

Ο ΛΑΓΗΕ ενημέρωσε, επίσης, τη διοίκηση του Συνδέσμου πως προαλείφεται, από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, η χορήγηση παράτασης ενός μήνα για την καταβολή του ΦΠΑ. Ο ΣΠΕΦ θέτει ωστόσο το ερώτημα πώς και πότε θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο χωρίς επιτοκιακή επιβάρυνση των παραγωγών, αλλά και με δυνατότητα να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Διαφήμιση