Αρχική Καταστροφές Ακραία καιρικά φαινόμενα: οι συνέπειες καταγράφονται πλέον και στην οικονομία

Ακραία καιρικά φαινόμενα: οι συνέπειες καταγράφονται πλέον και στην οικονομία

0
Διαφήμιση

Ο ασφαλιστικό κλάδος είναι από τους πρώτους κλάδους της οικονομίας που καλείται να …μεταφράσει σε χρήματα το κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων. Στην έξαρση των ακραίων καιρικών φαινομένων, άλλωστε, αποδίδουν το ρεκόρ αποζημιώσεων που κλήθηκαν να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες του Καναδά το 2013.

 Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με απαιτήσεις για αποζημιώσεις ύψους 3,2 δισ. δολαρίων, ένα ποσό το οποίο αποτελεί ιστορικό υψηλό.

Η παγοθύελλα που έπληξε το νότιο Οντάριο και κατόπιν τον Ανατολικό Καναδά υπολογίστηκε ότι προκάλεσε ασφαλισμένες ζημίες ύψους 200 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων τρίτων έναντι των επιχειρήσεων του ασφαλιστικού κλάδου σε επίπεδο που χαρακτηρίζεται το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

«Το 2013, οι φοβερές συνέπειες των νέων ακραίων καιρικών φαινομένων έπληξαν σκληρά τους Καναδούς», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών του Καναδά, Ντον Φορζερόν. «Από τις πλημμύρες στην Αλμπέρτα το περασμένο καλοκαίρι ως τις παγοθύελλες στο Οντάριο και σε περιοχές κοντά στις ακτές του Καναδά στον Ατλαντικό την περίοδο των εορτών, ειλικρινά, η κακοκαιρία έπληξε επίσης σκληρά και τις ασφαλιστικές εταιρείες».

Μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων ζημιών καταγράφηκε στις πλημμύρες οι οποίες σάρωσαν την Αλμπέρτα, τον Ιούνιο του 2013. Αυτή η φυσική καταστροφή αποδείχθηκε η πιο δαπανηρή για τον ασφαλιστικό κλάδο του Καναδά στην Ιστορία, αφού οι ασφαλισμένες ζημίες ανήλθαν σε 1,74 δισεκ. δολάρια. Τον Ιούλιο, η βροχόπτωση χωρίς ιστορικό προηγούμενο προκάλεσε ασφαλισμένες ζημίες ύψους 940 εκατ. δολαρίων στο Οντάριο. Επρόκειτο για την πιο δαπανηρή –για τις ασφαλιστικές– φυσική καταστροφή στην Ιστορία του Οντάριο και την δεύτερη πιο δαπανηρή σε όλη τη χώρα το 2013.

Τον περασμένο μήνα η Intact Financial, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές επιχειρήσεις του Καναδά η οποία ειδικεύεται στον τομέα των ακινήτων, ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα ασφάλιστρά της κατά 15-20%, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα αυξημένα κόστη των καταστροφών τις οποίες προκάλεσαν ακραία καιρικά φαινόμενα.

   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροNASA: Το τέταρτο θερμότερο έτος από το 1880 ήταν το έτος που πέρασε
Επόμενο άρθροΚάθε τζάμι και μια οθόνη- πρωτοποριακή ανακάλυψη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ