Αρχική Ειδήσεις 5 τρόποι για να κάθεστε στο γραφείο σας χωρίς να καταστρέφετε το...

5 τρόποι για να κάθεστε στο γραφείο σας χωρίς να καταστρέφετε το σώμα σας

0
Διαφήμιση

Κάθε διαδικασία που περιλαμβάνει σωματική προσπάθεια είναι άσκηση. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που κάθονται και εργάζονται όλη την ημέρα σε έναν υπολογιστή ουσιαστικά ασκούνται. Σίγουρα αυτός δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος άσκησης, αλλά δεν παύει να είναι άσκηση.

 Οι μύες των χεριών μετακινούν το ποντίκι και οι μύες της πλάτης εργάζονται υπερωρίες, ιδίως αν η στάση μας δεν είναι η βέλτιστη. Αν δεν καθόμαστε καλά στο γραφείο είναι πολύ πιθανό ορισμένοι μυς να πάθουν υπερκόπωση και να αποκτήσουμε προβλήματα που θα μας ταλαιπωρούν και εκτός γραφείου.

Όσο περισσότερο είμαστε ενημερωμένοι για τις επιπτώσεις στο σώμα μας και την υγεία μας γενικότερα, τόσο πιο εύκολα θα εφαρμόσουμε μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο που καθόμαστε στο γραφείο προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Οι αλλαγές είναι εξαιρετικά απλές. Ακολουθήστε τες.

1.Γεμίστε το κάθισμα και μην κάθεστε στην άκρη του.

Ακόμα και η καλύτερη καρέκλα του κόσμου δεν θα σας βοηθήσει αν δεν κάθεστε σωστά. Καθίστε βαθιά στο κάθισμα και νιώστε τα πλεονεκτήματα της πλάτης του καθίσματος με την ελαφριά κύρτωση.

2.Καθίστε ευθεία.

Όταν πρωτοκαθόμαστε στην καρέκλα μας κάνουμε μια καλή αρχή. Είμαστε ευθυτενείς και με τεντωμένη σπονδυλική στήλη. Κάτι φυσικά που αλλάζει μέσα σε λίγα λεπτά και αρχίζουμε να καμπουριάζουμε κατρακυλώντας στη θέση.

Τεντώστε την πλάτη σας σε όλο το ύψος της καρέκλας, κάτι φυσικά που είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη καθώς απαιτεί δυνατούς μυς στην κοιλιά και την πλάτη. Αυτός φυσικά είναι ένας καλός λόγος για να αρχίσετε γυμναστήριο.

3.Τα πόδια σας πρέπει να ακουμπούν στο πάτωμα.

Όταν τα πόδια ακουμπούν στο πάτωμα βοηθούν στο να κρατηθεί σε ισορροπία και η λεκάνη. Τα γόνατα θα πρέπει να είναι ελαφρώς πιο χαμηλά από τους γοφούς και όχι πολύ πιο κάτω.

4.Το κεφάλι σε σχέση με την οθόνη.

Το ύψος της καρέκλας σας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το βλέμμα σας να καλύπτει τα δυο τρίτα από την κορυφή της οθόνης. Τα μάτια πρέπει να κοιτούν ευθεία στην οθόνη, ούτε πάνω ούτε κάτω. Για να ελέγξετε αν το κάνετε σωστά φροντίστε το πιγούνι να είναι παράλληλα με το πάτωμα..

Παράλληλα, κρατάτε το κεφάλι σας σε ευθεία γραμμή με την σπονδυλική στήλη. Χωρίς αυτές τις δύο βασικές συνήθειες κεφάλι σας είναι πιθανό να αρχίσει να παρασύρεται προς την κατεύθυνση της οθόνης σας .

5.Σηκωθείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ξεπιάνεστε.

Αναπτύξτε μια ρουτίνα και να θυμάστε ότι με το να κάθεστε καλά στη θέση εργασίας σας μπορεί να κάνει το υπόλοιπο της ημέρας και της νύχτας σας πολύ πιο ευχάριστο.

Διαφήμιση