Αρχική Ειδήσεις Upcycle it: χριστουγεννιάτικα στολίδια από απλά καθημερινά υλικά

Upcycle it: χριστουγεννιάτικα στολίδια από απλά καθημερινά υλικά

0
Διαφήμιση

Διάθεση και φαντασία ήταν τα βασικά «υλικά» των νέων δημιουργών προκειμένου να μετατρέψουν απλά και καθημερινά υλικά σε χριστουγεννιάτικα στολίδια, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Upcycle it του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Θεσσαλονίκης.

 Ρολά από χαρτί υγείας, πλαστικά μπουκάλια νερού, αλλά και κίτρινες σελίδες του χρυσού οδηγού μετατράπηκαν σε πρωτότυπα στολίδια για χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δημιουργοί ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν στα δημιουργικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών συσκευασίας “Upcycle it = Ξαναχρησιμοποίησέ το” που οργανώθηκαν από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του “Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014”.

Στα εργαστήρια αυτά, τα οποία, λόγω της περιόδου που διανύουμε, είχαν έντονα χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα, συμμετείχαν δεκάδες νέοι και νέες, ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε μια τσάντα με τα απαραίτητα εργαλεία και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών οι νέοι κατάφεραν να μετατρέψουν τα ρολά υγείας σε χιονονιφάδες, τους πάτους από τα πλαστικά μπουκάλια νερού σε εντυπωσιακές μπάλες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Επίσης, έφτιαξαν στολίδια από τα κουτιά των δημητριακών, αλλά και χαρτί περιτυλίγματος με στάμπες από καπάκια, ενώ … κέντησαν μπουκάλια γάλακτος και τα “μεταμόρφωσαν” σε μολυβοθήκες.

Με τον τρόπο αυτό οι νέοι έδωσαν καινούρια ζωή σε αντικείμενα που είτε έχασαν τη χρηστική τους αξία, είτε ολοκλήρωσαν τον κύκλο της ζωής τους, ενώ παράλληλα έστειλαν για μια ακόμη φορά το μήνυμα υπέρ της ανακύκλωσης.

Διαφήμιση