Αρχική Ειδήσεις Tο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone επεκτάθηκε σε 100 περιοχές σε όλη...

Tο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone επεκτάθηκε σε 100 περιοχές σε όλη την Ελλάδα

0
Διαφήμιση

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, επεκτάθηκε και πλέον εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, από την Ορεστιάδα έως τη Γαύδο. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής αξιοποιεί τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει το δίκτυο της Vodafone και η τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και έχει στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους των περιοχών αυτών να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή ενώ το λόγο πήραν οι κ.κ. Γλαύκος Περσιάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, και Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας. Στην παρουσίαση συμμετείχε ο Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας Vidavo κ. Παντελής Αγγελίδης, ενώ παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι των Υγειονομικών περιφερειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

«Η Vodafone συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και επενδύει σε προγράμματα που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία και λειτουργία του Προγράμματος Τηλεϊατρικής της Vodafone. Έχοντας, σήμερα, υπερτριπλασιάσει τον αριθμό των σημείων εφαρμογής του και φτάνοντας τα 100 σημεία, στηρίζουμε έμπρακτα και αποτελεσματικά περισσότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Γλαύκος Περσιάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας.

Με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών μπορούν να επισκέπτονται το περιφερειακό ιατρείο και να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις, όπως για παράδειγμα ένα καρδιογράφημα ή μια σπιρομέτρηση, οι οποίες με τη σειρά τους αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της Vodafone σε ειδικευμένους Ιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι ειδικευμένοι Ιατροί παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα, με τον ίδιο τρόπο.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στηρίζει τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Για την υλοποίησή του συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, στα τριάντα χρόνια ζωής του, έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων που απευθύνονται σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, σε πολύτεκνες οικογένειες, στους κατοίκους ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Επίσης, στηρίζει, σε μόνιμη βάση, πρωτοβουλίες, όπως τα Χωριά SOS και το Χαμόγελο του παιδιού και είναι αρωγός, όποτε έχει τη δυνατότητα, κάθε άλλης προσπάθειας που στοχεύει στη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται. Μία τέτοια αξιόλογη πρωτοβουλία είναι και το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υποστηρίζουμε από το 2008.»

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: « Το πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής που εφαρμόζουμε δίνει τη δυνατότητα της απόλυτης εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας στο χώρο του απρόσιτου ιατρείου, ώστε να δρομολογηθεί η κατάλληλη εξειδικευμένη διαχείριση του περιστατικού με το χαμηλότερο κόστος, λόγω εξοικονόμησης πόρων από την ελάττωση των αερομεταφορών: ο γιατρός που βρίσκεται μόνος στην απομακρυσμένη περιοχή έχει τη δυνατότητα της άμεσης εξειδικευμένης καθοδήγησης στη διαγνωστική προσέγγιση του περιστατικού και την επείγουσα διαχείρισή του.

Παράλληλα, οι περιοχές αυτές πρέπει να στελεχωθούν με ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό δυναμικό που θα αποτελεί το “Γιατρό Αιχμής της Άγονης Γραμμής”, και μέσα από την τηλεϊατρική θα μπορεί να παρέχει την εξειδικευμένη υποστήριξη Ζωής που απαιτεί η σταθεροποίηση και η αερομεταφορά του αρρώστου από τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας».

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, επισκεφτείτε vodafone.gr/sustainability.

Διαφήμιση