Αρχική Ειδήσεις ΤΕΕ: Ημερίδα για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων

ΤΕΕ: Ημερίδα για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων

0
Διαφήμιση

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει αύριο 17 Δεκεμβρίου, ημερίδα με θέμα: «Διάλογος με τους φορείς για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων». Η επιστημονική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ), με ώρα έναρξης: 12:30 και ελεύθερη είσοδο. Oι εργασίες θα ξεκινήσουν με προσφώνηση του Προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη και προβλέπεται να συνεχιστούν με χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, του Προέδρου της EΝΠΕ Ιωάννη Σγουρού και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη.

Οι εργασίες της 1ης ενότητας θα ολοκληρωθούν με συνοπτική παρουσίαση των θέσεων της Θεματικής Ομάδας του ΤΕΕ από τον Κων/νο Αραβώση, Συντονιστή ΟΕ. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με τις συζητήσεις τριών Στρογγυλών Τραπεζιών και ειδικότερα:

1o ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ:

«To Θεσμικό Πλαίσιο που διέπει την Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και η εφαρμογή του». Θέσεις της Θεματικής Ομάδας του ΤΕΕ, από την Χρ. Θεοχάρη, μέλος της Ομάδας. Συντονιστής: K. Aραβώσης.

Συμμετέχοντες: Αδαμάντιος Σκορδίλης, Γενικός Δ/ντής του ΕΟΑΝ, Ιωάννης Μαχαίρας, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Πρόεδρος της ΕΕΔΣΑ, Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης      

2ο ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ:

«Η Δημιουργία ενός αποτελεσματικού, λειτουργικού, διαφανούς πλαισίου αρμοδιοτήτων της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων». Θέσεις της Θεματικής Ομάδας του ΤΕΕ από τον Θ. Ζαρμπούτη, μέλος της Ομάδας. Συντονιστής: Γ. Ηλιόπουλος.

Συμμετέχοντες: Δ. Καλογερόπουλος, ΥΠΕΣ –Συντονιστής Διαχείρισης Αποβλήτων, Χρήστος Δρακόπουλος, Πρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ Ανδρέας Λουκάτος, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΣΕΒΙΑΝ, Θεόδωρος Κάρδαρης, Πρόεδρος του Δικτύου ΦΟΔΣΑ, Ιωάννης Αγαπητίδης, Πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Χρ. Τεντόμας, μέλος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

3ο ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ:

 «Οικονομικές πολιτικές για την ενίσχυση της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων». Θέσεις της Θεματικής Ομάδας του ΤΕΕ, από τον Χ. Τσομπανίδη, μέλος της Ομάδας. Συντονιστής: Ν. Γουλής

Συμμετέχοντες: Χρυσούλα Κούρτελη, Προϊσταμένη του ΕΥΣΠΕΔ/ΥΠΕΚΑ, Άρης Γκορόγιας, Β΄Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ, Γιάννης Μπούκης, Εκπρόσωπος του ΣΕΒΙΑΝ, Χαράλαμπος Τσοκανής, Συντονιστής του Δικτύου ΦΟΔΣΑ.

4ο ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ:

«Ο Ρόλος της κοινωνίας και των πολιτών στην υλοποίηση έργων και στόχων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων». Θέσεις της Θεματικής Ομάδας του ΤΕΕ, από την Μ. Λοϊζίδου, μέλος της Ομάδας και Πρόεδρος ΣΕ Περιβάλλοντος ΕΜΠ. Συντονίστρια: Δ. Ευαγγελακοπούλου

Συμμετέχοντες: Ευστράτιος Καλογήρου, Πρόεδρος της ΣYΝΕΡΓΕΙΑ, Μαρία Σρέτσκοβιτς, Επιστημονικό Στέλεχος Επιτροπής Περιβάλλοντος ΚΕΔΕ, Δημήτρης Μπαϊρακτάρης, Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ, Δημήτρης Κανακόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΚ, Μαργαρίτα Καραβασίλη, Πρόεδρος CISD.

Διαφήμιση