Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Στήριξη σε 200 οικογένειες για 2η συνεχή χρονιά από COSMOTE και ΚΥΑΔΑ

Στήριξη σε 200 οικογένειες για 2η συνεχή χρονιά από COSMOTE και ΚΥΑΔΑ

0
Διαφήμιση

Την κάλυψη του κόστους μηνιαίας παροχής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για 200 οικογένειες που συμμετέχουν στο “Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια’’ έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η COSMOTE για δεύτερη συνεχή χρονιά, συνεχίζοντας τη συνεργασία της με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, η COSMOTE και το Κ.Υ.Α.Δ.Α. υποδέχτηκαν τις οικογένειες του Προγράμματος σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο κτίριο που στεγάζει το Πρόγραμμα στην περιοχή Μακρυγιάννη. Οι οικογένειες αντάλλαξαν ευχές και προμηθεύτηκαν χριστουγεννιάτικα πακέτα, με χρηστικά είδη και τρόφιμα για τις ημέρες των εορτών, ενώ τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά με πλήθος δραστηριοτήτων.

Το “Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια’’ είναι η δεύτερη επιθυμία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενέργειας “Ο κόσμος μας, εσύ”, μέσα από την οποία η COSMOTE δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να δει την ιδέα του για έναν καλύτερο κόσμο να γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για την επιθυμία της Ηλιάνας Καραβιώτη για στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μέσω του Προγράμματος, και σε συνεργασία με το Κ.Υ.Α.Δ.Α., παρέχονται τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, βιβλία, πρόσβαση στο internet, αλλά και υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε 200 οικογένειες το χρόνο. Η επιλογή των οικογενειών γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων από το Κ.Υ.Α.Δ.Α., το οποίο είναι ο αρμόδιος φορέας του Δήμου.

Το κόστος της πλήρους ανακατασκευής και εξοπλισμού του κτιρίου που στεγάζει το Πρόγραμμα καλύφθηκε αποκλειστικά από την COSMOTE, όπως και το κόστος αγοράς των υλικών παροχών προς τις οικογένειες, το οποίο ανέρχεται σε €250.000 σε ετήσια βάση.

Διαφήμιση