Αρχική Καταστροφές Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει Βρετανία και Γαλλία- τρεις νεκροί

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει Βρετανία και Γαλλία- τρεις νεκροί

0
Διαφήμιση

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Βρετανία και τη Γαλλία με τουλάχιστον δυο νεκρούς και έναν αγνοούμενο. Την ίδια ώρα, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία ετοιμάζονται για το δεύτερο κύμα καταιγίδων. Τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές στις περιοχές που επλήγησαν με τους κατοίκους σε πολλές από αυτές να μένουν στο σκοτάδι λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

 Ένας άντρας και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στη Μεγάλη Βρετανία σε ξεχωριστά δυστυχήματα. Το σώμα του άνδρα βρέθηκε σε ένα ποτάμι στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας, ενώ μια γυναίκα πνίγηκε επίσης σε ποτάμι στην Ουαλία. Ακόμα μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο που, σύμφωνα με τις Αρχές, προκλήθηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. 

Στο λιμάνι της πόλης Μπρεστ στη βορειοδυτική Γαλλία αγνοείται ένας ρώσος ναύτης. Από νωρίς χθες το απόγευμα, σχεδόν 18.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα σε όλη την περιοχή της Βρετάνης στη δυτική Γαλλία ενώ υπήρξε αναστάτωση με τις πτήσεις και στο αεροδρόμιο της πόλης όπου αγνοείται ο ρώσος ναύτης. Οι σιδηροδρομικές μεταφορές και συγκοινωνίες επίσης επηρεάστηκαν στα βορειοδυτικά της χώρας.

Στη Μεγάλη Βρετανία ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου, το πρώτο στον κόσμο αεροδρόμιο στον τομέα της επιβατικής κίνησης. Όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία, που φιλοξενεί τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων ακυρώθηκαν.

Οι εθνικές σιδηροδρομικές μεταφορές επίσης επηρεάστηκαν καθώς οι εταιρείες αναγκάστηκαν να μειώσουν τον αριθμό των δρομολόγιων ή να ακυρώσουν μερικά σιδηροδρομικά ταξίδια. Ισχυροί άνεμοι έπνεαν και στην Ιρλανδία, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες όπου κόπηκαν πάνω από 5.000 τηλεφωνικές γραμμές. Πολλές θαλάσσιες συνδέσεις διεκόπησαν στο στενό της Μάγχης μεταξύ της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαφήμιση