Αρχική Ειδήσεις Παγώνουν τα χρέη των ευάλωτων νοικοκυριών- έως και 1 ευρώ η επιβάρυνση...

Παγώνουν τα χρέη των ευάλωτων νοικοκυριών- έως και 1 ευρώ η επιβάρυνση υπέρ αδυνάτων

0
Διαφήμιση

Την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών από τα χρέη προς τη ΔΕΗ καθώς και κλιμακωτή επιβάρυνση από 0,50 έως 1 ευρώ, υπέρ των αδυνάτων μέσω της οποίας θα καλυφθεί το κόστος επανασύνδεσης με το δίκτυο των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

 Η προστασία θα γίνεται μέσω «παγώματος» του χρέους για «εύλογο διάστημα», χωρίς να διευκρινίζεται πόσο είναι αυτό, ενώ οι ευάλωτες οικογένειες που θα επωφεληθούν από την ρύθμιση δεν θα πληρώσουν τέλος επανασύνδεσης.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κεδίκογλου, όποιος στο μέλλον θελήσει να κάνει διακανονισμό του χρέους του θα γίνει με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους.

Κοινωνικό Τιμολόγιο για τους ανέργους του 2013

Παράλληλα, επεκτείνεται η κατηγορία του πληθυσμού που προστατεύεται από τη ρύθμιση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου προκειμένου να περιλάβει όσους έμειναν άνεργοι το 2013, αλλά και εκείνους με μειωμένο εισόδημα, οι οποίοι θα μπορούν να ενταχθούν εντός του 2013 υποβάλλοντας μια σχετική υπεύθυνη δήλωση στη ΔΕΗ.

Ξεκίνησε η επανασύνδεση

Από την πλευρά της η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, τους οποίους η ίδια έχει εντοπίσει.

Μάλιστα η ΔΕΗ αναφέρει ότι  έχει ενημερώσει τους Δήμους για τα στελέχη των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ που θα συμμετέχουν με εκπροσώπους του κάθε Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογούν άμεσα τις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας και να προβούν στην επανηλεκτροδότηση των κατοικιών τους.

«Αναμένουμε από τους Δήμους να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στις επιτροπές και να μας αποστείλουν τις καταστάσεις των ευάλωτων συνανθρώπων μας, οι οποίοι έως την 1 Νοεμβρίου 2013 ήσαν καταγεγραμμένοι στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και Δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε το περασμένο Σάββατο» προσθέτει η Επιχείρηση.

Διαφήμιση