Αρχική Ειδήσεις Γιορτές στο σπίτι των γονιών με συγγενείς- απόλαυση και τρόμος

Γιορτές στο σπίτι των γονιών με συγγενείς- απόλαυση και τρόμος

0
Διαφήμιση

Το αίσθημα της επιστροφής στο σπίτι των γονιών μας για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι πολύπλοκο. Είναι ένας περίεργος συνδυασμός απόλαυσης και τρόμου.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν να μοιραστούν το πνεύμα των εορτών με τις οικογένειές τους, τις δικές τους ή του συζύγου τους, νιώθουν ακριβώς αυτό. Βασικές εστίες … ανησυχίας, είναι οι «μεθυσμένες» πολιτικές συζητήσεις, οι χρονολογίες διάφορων συμβάντων, οι έστω και ακούσιες προσβολές για παλιές συμπεριφορές, οι παρατηρήσεις κάποιων θείων, ή ακόμα και τα «ενοχλητικά» αδέλφια.

Η εξίσωση της συναίνεσης αποτελείται από, πολλές διαφορετικές γενιές + λίγος προσωπικός χώρος + πολύ αλκοόλ και ζάχαρη, λόγων της εορταστικής συνήθειας.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να προετοιμαστείτε για τις ενοχλήσεις αυτές κουβαλώντας μαζί σας μια επιπλέον βαλίτσα με δώρα… Μπορείτε να αναλάβετε τον ρόλο του Αϊ-Βασίλη και που ξέρετε ίσως το απολαύσετε και οι ίδιοι.

Υπάρχουν πάντως τρόποι για να ξεπεράσετε την δυσκολία των ημερών και γιατί όχι να αντιμετωπίσετε την κατάσταση ως μια διαφορετική πνευματική άσκηση. Ακολουθείστε κάποια πολύ απλά βήματα.

1 . Αντιμετωπίστε τη στιγμή ως μια πνευματική άσκηση .

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να κερδίσει κάποιος κάτι από αυτή τη σεζόν είναι να την αγκαλιάσει ως μια πνευματική άσκηση . Γνωρίζουμε από τη γιόγκα και το διαλογισμό ότι οι πιο ικανοποιητικές δραστηριότητες στη ζωή απαιτούν θυσίες και αυτοπειθαρχία. Μπορεί να μην είναι πάντα αισθάνονται σαν plopping κάτω σε αυτό το μαξιλάρι για κάποιο ήρεμο χρόνο , αλλά μπορείτε να το κάνετε , γιατί πιστεύετε ότι θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα .

Για αρχή αντιμετωπίστε την κατάσταση ως αυτή που είναι και όχι ως κάτι που θα έπρεπε να είναι ιδανικό. Ότι συμβαίνει θα σας διδάξει ένα μάθημα. Όταν νομίζετε ότι «φορτώνετε» απλά πάρτε μια βαθιά ανάσα και χαλαρώστε. Όταν αρχίσετε να βαριέστε απλά εκμεταλλευτείτε το διάστημα για διαλογισμό. Όταν ερχόσαστε αντιμέτωποι με μια προσβολή απλά αφήστε την να περάσει.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η εμπειρία θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε υπομονή.

2 . Δείτε τους συγγενείς σας ως πνευματικού δασκάλους

Οι πνευματικοί ηγέτες λένε συχνά ότι οι άνθρωποι που αγαπάμε είναι σαν καθρέφτες του εαυτού μας, μας δείχνουν τις αδυναμίες μας, τις ελλείψεις. Επομένως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία για δούμε καλά τον εαυτό μας από τις ημέρες των εορτών σε ένα σπίτι γεμάτο από συγγενείς.

Η γιαγιά σας λέει ότι έχετε πάρει κιλά; Γελάστε. Η μαμά σας ανησυχεί για το αν θα παντρευτείτε; Κάντε της μια μεγάλη αγκαλιά και πείτε της πόσο χαίρεστε που σας νοιάζεται.. Η ξαδέρφη σου λέει ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένας μύθος; Ακούστε την και αναρωτηθείτε. Αυτό το πρόσωπο που βρίσκεται εδώ τι θέλει να με διδάξει;”

3 . Κάνετε συχνά διαλείμματα .

Φαίνεται τόσο προφανές. Ωστόσο, όταν είμαστε σε συνωστισμό συγγενών είναι εύκολο να ξεχάσουμε την μεγάλη αξία των «διαλειμμάτων».

Όταν πρόκειται να μείνετε μέρες στο σπίτι των δικών σας φτιάξτε ένα πρόγραμμα όπου θα μπορείτε να «ξεκλέβετε» κάποιες ώρες, για περπάτημα το πρωί και για μικρά πεντάλεπτα διαλείμματα όπου θα μπορείτε να βγείτε έξω και να πάρετε καθαρό αέρα μόνοι σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

4 . Κάντε την παρουσία σας το καλύτερο δώρο από όλα

Δώστε προσοχή σε κάθε έναν από τους δικούς σας ξεχωριστά. Ακούστε τους, δείξτε τους την αγάπη σας, δείξτε ενδιαφέρον. Κάντε τους να καταλάβουν ότι πήγατε γι’ αυτούς, γιατί νοιάζεστε και όχι για εσάς.

Η στάση σας αυτή θα έχει μια πιο μόνιμη και βαθιά επίδραση από οποιοδήποτε άλλο δώρο.

Εξάλλου, οι διακοπές στο σπίτι των γονιών αυτό δεν είναι; Ένα δείγμα αγάπης και αφοσίωσης. 

Διαφήμιση