Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Διάκριση για τα οικολογικά οχήματα της ΑCS

Διάκριση για τα οικολογικά οχήματα της ΑCS

0
Διαφήμιση

Με την μετατροπή των οχημάτων υπολογίζεται ότι επιτυγχάνεται μείωση ρίπων για το περιβάλλον, δεδομένου ότι το υγραέριο έχει μηδενική περιεκτικότητα σε μόλυβδο και ρυπαίνει σε ποσοστό -55% με μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και οξείδια του αζώτου (NOx) την ατμόσφαιρα, σε σύγκριση με την αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης. Σημειώνεται ότι το υγραέριο ως καύσιμο, όχι μόνο θεωρείται πιο φιλικό προς το περιβάλλον, λόγω της τέλειας καύσης χωρίς καπνό που περιέχει 60% λιγότερο CO, αλλά παρέχει και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η ACS είναι η μόνη εταιρεία ταχυμεταφοράς στην Ελλάδα που έχει προχωρήσει σε πρόγραμμα τοποθέτησης συστημάτων υγραερίου στα φορτηγά αυτοκίνητά της, με ευαισθητοποίηση σε θέματα Περιβαλλοντικής Ευθύνης, αλλά και με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό των μεταφορικών της μέσων.

Για το λόγο αυτό το Bronze βραβείο της κατηγορίας Supply Chain Sustainability / Clean Vehicles απέσπασε η ACS στα Environmental Awards 2014, που έλαβαν χώρο στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental την περασμένη Τετάρτη, για το οικολογικό της πρόγραμμα “ACS ECO”, που αφορά τη μετατροπή των οχημάτων της σε περισσότερο «φιλικά» προς το περιβάλλον μέσω της υγραεριοκίνησης.

Από τα 137 οχήματα της κεντρικής εταιρείας, σήμερα τα 100 λειτουργούν με υγραεριοκίνηση. Το πρόγραμμα έχει ήδη επεκταθεί και σε συγκεκριμένα οχήματα των καταστημάτων της ACS Πανελλαδικά, με τη χρηματοδότηση της κεντρικής εταιρείας.

Διαφήμιση