Αρχική Ειδήσεις Εντυπωσίασε το νέο λειτουργικό Firefox για smartphones

Εντυπωσίασε το νέο λειτουργικό Firefox για smartphones

0
Διαφήμιση

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή 13 ομάδων προγραμματιστών, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Mozilla και ο Όμιλος ΟΤΕ (ΟΤΕ, COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ), σε συνεργασία με την Hub:raumKrakow , για την παρουσίαση του νέου λειτουργικού συστήματος Firefox για smartphones, στην Ελλάδα.

Με το επίπεδο των εφαρμογών να είναι ιδιαίτερα υψηλό και ο συναγωνισμός έντονος, η Επιτροπή αξιολόγησης ανέδειξε τέσσερις νικήτριες ομάδες, αφού στην τρίτη θέση ισοψήφησαν δύο εφαρμογές: 1οβραβείο: η εφαρμογή «Sopler» για δημιουργία και διαχείριση λιστών

2ο βραβείο: η εφαρμογή «Whocallsme»για αντίστροφη αναζήτηση αριθμού τηλεφώνου και προστασία του χρήστη από ανεπιθύμητες κλήσεις

3ο βραβείο: η«HOTECH»γιαstreaming σε διαφορετικά media όπως mp3, YouTube, Soundcloud, ραδιοφωνικοί σταθμοίκαι η «MovinApp»που επιτρέπει στον χρήστη να συνθέτει μουσικά κομμάτια.

Το 1ο βραβείο είναι ένα ταξίδι στην Πολωνία με τους νικητές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα hub:raumKrakowWARP, ενώ η δεύτερη ομάδα κέρδισε τη συμμετοχή της στο SelectionDay που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2013 και αποτελεί μέρος του προγράμματος COSMOTEStartUp. Τα μέλη της τρίτης ομάδας έλαβαν ως δώρο από ένα νέο κινητό AlcatelOneTouchFire, όπως και τα μέλη της πρώτης και δεύτερης ομάδας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της διοργάνωσης ο JohnBernard, GlobalMarketingDirectorforFirefoxOS, Mozilla, ανέφερε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα αυτού του Hackathon: Η ανταπόκριση των προγραμματιστών ήταν εξαιρετικά θερμή και το επίπεδο των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν μέσα σε λίγες ώρες εντυπωσιακά υψηλό. Χαιρόμαστε διπλά για αυτό, καθώς η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική για εμάς αγορά, που διαθέτει μια πολύ δυναμική και δραστήρια κοινότητα developers.

Είμαστε αισιόδοξοι πως, ως μια νέα πρόταση που διαφοροποιείται κατά πολύ από τα μέχρι τώρα υπάρχοντα λειτουργικά συστήματα, το FirefoxOS θα τύχει της ίδιας υποδοχής και από τους τελικούς χρήστες, που θα βρουν σε αυτό την απόδοση, την εξατομίκευση και την εμπειρία που αναζητούν».

Μιλώντας στο AthensAppDays 2013, ο RetailMarketingDirector του Ομίλου ΟΤΕ, Αλέξανδρος Ντάβος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με το iOS και το Androidνα καταλαμβάνουν το 90% της ευρωπαϊκής αγοράς, με περισσότερες από 2 εκατ. εφαρμογές και τις πωλήσεις των smartphones να έχουν ξεπεράσει φέτος το 50% των συνολικών πωλήσεων στην ελληνική αγορά, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η έλευση ενός νέου λογισμικού.

Πρόκειται για μια ευκαιρία που ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης για κατασκευαστές και developers, δημιουργώντας νέες, πιο φιλικές για τον τελικό χρήστη, προτάσεις επικοινωνίας. Από αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει ο Όμιλος ΟΤΕ, που σταθερά επενδύει στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, με στόχο τόσο την καλύτερη εμπειρία του πελάτη όσο και τη δημιουργία ευκαιριών για νέα επιχειρηματικότητα».

Διαφήμιση