Αρχική Ειδήσεις Εννιά νέα αιολικά πάρκα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο ενέκρινε ο...

Εννιά νέα αιολικά πάρκα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο ενέκρινε ο Μανιάτης

0
Διαφήμιση

Τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία εννέα μεγάλων Αιολικών σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 218,5 MW στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο ενέκρινε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η κατασκευή των έργων αυτών, θα αποφέρει περίπου 262 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ με την έναρξη λειτουργίας τους θα προσφέρουν ετησίως περίπου 506 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου το 1% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.

Πρόσφατα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας της χώρας, ο Υπουργός ΠΕΚΑ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για άλλα επτά μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα, συνολικής ισχύος 204,2 MW.

Ο κ. Μανιάτης ενέκρινε επίσης τη διασυνδετική γραμμή Μεταφοράς 150 kV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης του Νομού Αττικής, όχι όμως και τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία ενός μεγάλου αιολικού πάρκου ισχύος 36,8MW στην Άνδρο.

Διαφήμιση