Αρχική Ειδήσεις Διαχείριση Αποβλήτων: σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης

Διαχείριση Αποβλήτων: σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης

0
Διαφήμιση

Η διαχείριση των αποβλήτων μέσω του νέου Εθνικού Σχεδιασμού τίθεται από σήμερα επί τάπητος καθώς άνοιξε ο κύκλος της δημόσιας διαβούλευσης. Η διαβούλευση θα εξετάσεις τα βασικά στοιχεία της μελέτης που έχει εκπονηθεί και αποτυπώνει το θεσμικό περιβάλλον και την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, καθώς και τις πολιτικές και τους στόχους του νέου Σχεδιασμού.

 Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, «η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδιασμού και του Προγράμματος Πρόληψης αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία, στην οποία προσκαλούμε να πάρουν μέρος όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, η αυτοδιοίκηση, οι επιστήμονες και οι εξειδικευμένοι φορείς, τα πανεπιστήμια και οι πολίτες, των οποίων την ενεργή συμμετοχή προσδοκούμε, στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκινά σήμερα».

Σε δημόσιο διάλογο τίθενται οι προτεραιότητες και οι στόχοι μιας ολοκληρωμένης σύγχρονης διαχείρισης, το ζήτημα της διακυβέρνησης ως βασικής παραμέτρου, καθώς και των φορέων διαχείρισης.

Νέες καινοτόμες προτάσεις κατατίθενται προς συζήτηση, όπως ενδεικτικά:

– η θέσπιση Ζώνης Ειδικής Διαχείρισης Αποβλήτων με βάση τη νησιωτικότητα και την κατανομή του τουρισμού στη χώρα,

– η δημιουργία «Ηλεκτρονικής Αγοράς Αποβλήτων»,

– η δημιουργία Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας αντικειμένων προς επαναχρησιμοποίηση,

– η θέσπιση ειδικού πλαισίου διαχείρισης αποβλήτων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Τέλος, σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες θα τεθούν επίσης σε διαβούλευση, το εκπονούμενο Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων, αλλά και επόμενα κεφάλαια της μελέτης αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

 Τα σχετικά κείμενα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ : http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=232&language=elGR

 και οι παρατηρήσεις θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση esda@prv.ypeka.gr

 Τις επόμενες ημέρες θα τεθούν επίσης σε διαβούλευση, το εκπονούμενο Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων, αλλά και επόμενα κεφάλαια της μελέτης αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here