Αρχική Περιβάλλον Δεμένα πλοία, χιόνια ακόμα και στην Κρήτη- ο καιρός έως την Παρασκευή

Δεμένα πλοία, χιόνια ακόμα και στην Κρήτη- ο καιρός έως την Παρασκευή

0
Διαφήμιση

Ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και στην Κρήτη και άνεμοι έως 10 μποφόρ, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τις επιδείνωσης του καιρού που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Τετάρτης και προβλέπει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

 Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 8 έως 10 μποφόρ σήμερα ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές με υψόμετρο 200-300 μέτρα καθώς και στα ορεινά- ημιορεινά των νησιών. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία σημειώνει κάθετη πτώση 6 έως και 8 βαθμούς.

Αττική

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγο χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια και στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς στην πόλη και στους 4 με 5 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις και πολύ κρύο το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση.

 

Απαγορευτικό

 Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Δεν γίνονται τα δρομολόγια για Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες.

Η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο και Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Ανοιχτό είναι το Ρίο-Αντίριο.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη και την Παρασκευή παρά την εξασθένηση των ανέμων θα διατηρηθεί το τσουχτερό κρύο ενώ αναμένεται παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.

Διαφήμιση