Αρχική Ειδήσεις “Απογειώνεται” η κίνηση και “προσγείωνονται” τα ναύλα στην AEGEAN & Olympic Air

“Απογειώνεται” η κίνηση και “προσγείωνονται” τα ναύλα στην AEGEAN & Olympic Air

0
Διαφήμιση

Ήδη από τον πρώτο μήνα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic Air καθίστανται εμφανή τα οφέλη που προκύπτουν από τις συνέργειες του δικτύου, μετά την ενοποίηση, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους επιβάτες για τις πτήσεις εσωτερικού. Τον Νοέμβριο, τον πρώτο μήνα της κοινής πορείας των δύο εταιρειών και μετά από 4 χρόνια συνεχούς κάμψης, σημειώθηκε για πρώτη φορά αύξηση στην αθροιστική κίνηση εσωτερικού των δύο εταιρειών, η οποία διαμορφώθηκε στο 10% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2012.

Συγκεκριμένα, η AEGEAN και η Olympic Air μαζί, τον Νοέμβριο μετέφεραν 315.000 επιβάτες από 286.000 επιβάτες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ο κοινός σχεδιασμός του προγράμματος πτήσεων βελτίωσε τις επιλογές του επιβατικού κοινού, ενώ παράλληλα η επιθετική τιμολογιακή πολιτική, που εκφράστηκε μέσα από τη διάθεση μεγάλου αριθμού χαμηλών ναύλων, ιδιαίτερα στους νησιωτικούς προορισμούς, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της κίνησης. Αξίζει να τονιστεί, ότι μετά από 4 χρόνια ύφεσης, η κίνηση σε προορισμούς όπως Χανιά, Χίος, Μυτιλήνη, Ιωάννινα, είχε για πρώτο μήνα αύξηση.

Η ενδυνάμωση της επιβατικής κίνησης άγγιξε και τις άγονες γραμμές, καθώς με θετικό πρόσημο κινήθηκαν για το Νοέμβριο 2013 τα νησιά Μήλος, Πάρος και Κύθηρα, ενώ η Σκύρος συνεχίζει την πολύ θετική τάση των τελευταίων ετών. Από 1.12.2013 το δίκτυο των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω με τις ενέργειες τιμολογιακής πολιτικής και συνδεσιμότητας που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, η κίνηση των 2 εταιρειών στα τρία μεγαλύτερα δρομολόγια εσωτερικού (Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Ρόδος και Αθήνα- Ηράκλειο) ενισχύθηκε κατά 17% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2012, καλύπτοντας σχεδόν ολοκληρωτικά την απουσία της Cyprus Airways από τα δρομολόγια αυτά.

Η διάθεση από την AEGEAN των δύο νέων κατηγοριών ναύλων στην οικονομική θέση, οι οποίοι προσφέρουν αντίστοιχα μεγαλύτερη οικονομία για ταξίδια χωρίς αποσκευή (GoLight) ή με αποσκευή και απεριόριστη ευελιξία (Flex) συνέβαλε στην αύξηση αυτή. Η επέκταση των ναύλων αυτών και στο δίκτυο της Olympic Air από τον Φεβρουάριο 2014, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει περαιτέρω τη ζήτηση.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, σημείωσε:

«Οι πρώτες συνέργειες του δικτύου λειτούργησαν ήδη στο εσωτερικό. Μετά από τέσσερα χρόνια κάμψης οι καταναλωτές πετούν περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι το νέο πρόγραμμα πτήσεών μας και τη νέα πολιτική χαμηλότερων ναύλων που βελτίωσαν και τις πληρότητες. Οι επόμενοι μήνες με την ενοποίηση των συστημάτων θα μας επιτρέψουν να ομογενοποιήσουμε πλήρως την πολιτική των ναύλων αλλά και των προνομίων πιστότητας με πολλαπλά οφέλη.

Παράλληλα, όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ένα σύστημα μειωμένων εποχικά χρεώσεων στα ελληνικά αεροδρόμια θα βοηθούσε τόσο στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην ενίσχυση της κίνησης τους αδύναμους μήνες. Έτσι περισσότεροι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν με χαμηλότερο κόστος».

Διαφήμιση