Αρχική Ειδήσεις Αυξάνονται τα περιστατικά πυρκαγιών σε κατοικίες με κομμένο ρεύμα- έκτακτη σύσκεψη το...

Αυξάνονται τα περιστατικά πυρκαγιών σε κατοικίες με κομμένο ρεύμα- έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο

0
Διαφήμιση

Αυξάνονται τα κρούσματα πυρκαγιών σε κατοικίες με κομμένο ρεύμα και ήδη σε τρία νέα περιστατικά τις τελευταίες ημέρες δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα τραγικά αυτά περιστατικά οδήγησαν στην ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας και μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος αναμένεται σε νέα έκτακτη σύσκεψη με τους αρμόδιους της ΔΕΗ να διευκρινίσει τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης, σημειώθηκε νέο κρούσμα πυρκαγιάς σε κατοικία με κομμένο ρεύμα στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Η ένοικος του σπιτιού είναι καλά στην υγεία της, αλλά ολόκληρη η οικοσκευή έγινε στάχτη.

Ωστόσο, νεκρή ανασύρθηκε, το πρωί της Παρασκευής, μια 86χρονη από φωτιά που ξέσπασε στο παράπηγμα, στο οποίο ζούσε μόνη της, στον Ασπρόπυργο. Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν διευκρινιστεί.

Η πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη ξέσπασε σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου σε πολυκατοικία στην Κ. Τούμπα και μέσα σε 40 λεπτά ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα κάηκαν ολοσχερώς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όπως είπε στους πυροσβέστες η 50χρονη ένοικος, άναψε ένα κερί για φωτισμό και προκλήθηκε η φωτιά. Η γυναίκα κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα και να καλέσει σε βοήθεια. Όπως είπε η ένοικος στους πυροσβέστες, στο σπίτι δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ήταν κομμένο. Η γυναίκα λάμβανε βοήθεια από κοινωνικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα πυρκαγιάς σε κατοικία με κομμένο ρεύμα στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη, μια οικογένεια κινδύνευσε από φωτιά που προκλήθηκε -πιθανότατα από κερί- σε σπίτι στο Κορδελιό.

Προηγήθηκε ο θάνατος της 13χρονης Σάρας από τη Σερβία, που ζούσε με την 54χρονη μητέρα της σε δώμα πολυκατοικίας στην Ξηροκρήνη, από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα που προκλήθηκε από αναμμένο μαγκάλι. Σήμερα, Παρασκευή, τελείται στον Άγιο Νικόλαο στην Ξηροκρήνη η εξόδιος ακολουθία για την 13χρονη, η οποία θα κηδευτεί στον τόπο καταγωγής της στην Σερβία.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, πολίτες και μέλη της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αισώπου στο Κορδελιό.

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο υπό την προεδρία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ.Μανιάτη, με τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και εκπροσώπους της ΔΕΗ, προκειμένου να διευκρινιστούν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Διαφήμιση