Αρχική Ειδήσεις Υπ. Τουρισμού – Υγείας: ΚΥΑ για την ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού

Υπ. Τουρισμού – Υγείας: ΚΥΑ για την ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού

0
Διαφήμιση

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψαν στο υπουργείο Τουρισμού, Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης του ιατρικού τουρισμού. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί (Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας- Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), θα μπορούν να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο ιατρικού τουρισμού, που θα τηρείται στον ΕΟΤ.  Με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνεται , με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η προβολή των παρόχων ιατρικού τουρισμού. Παράλληλα σε αυτούς τους παρόχους θα χορηγείται και ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ.

Οι νόμιμα λειτουργούντες ιατρικοί πάροχοι θα πρέπει να πιστοποιούνται από διεθνή φορέα, εξειδικευμένο στην πιστοποίηση υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. Επιπλέον οι ιατροί και οι μονάδες, θα πρέπει να  έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ζητήματα αστικής ευθύνης. Σημειώνεται ότι αυτό δεν θα ισχύει για τους δημόσιους ιατρικούς παρόχους.

Τέλος, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, διενεργεί ήδη έρευνα αγοράς στο εξωτερικό προκειμένου να συνδράμει τους φορείς στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν διεθνείς επισκέπτες για ιατρικό τουρισμό. Παράλληλα προετοιμάζονται δράσεις για την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ τους, ώστε η Ελλάδα να γίνει προορισμός, που θα συνδυάζονται οι ιατρικές υπηρεσίες με τα ταξίδια αναψυχής.    

Η Κεφαλογιάννη στην Κωνσταντινούπολη

Διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Κατά την παραμονή της θα έχει σειρά επαφών, με τούρκους αξιωματούχους, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα σήμερα, θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Abdurrahman Arici.

To απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στoν ελληνικό τουρισμό με έμφαση στην γαστρονομία και το city break. Σημειώνεται ότι εγκαινιάζεται η παρουσία του ΕΟΤ στην Τουρκία με την εγκατάσταση ακολούθου για τουριστικά θέματα στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών τουριστικών σχέσεων.

Επίσης η υπουργός Τουρισμού θα επισκεφτεί το Πατριαρχείο και θα έχει ακρόαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Το πρωί της Πέμπτης η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Egemen Bagis. Στο διάστημα της παραμονής της, η κυρία Κεφαλογιάννη θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο NTV, στην εφημερίδα ZAMAN, στο περιοδικό Economist και στο CNN Turk.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμό πραγματοποιεί το «Νηπιαγωγείο» στο Γκάζι
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Μανιάτη με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος, ΜΚΟ και Αζέρους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ