Αρχική Θεραπείες Xαρτογράφηση προσώπου- μάθετε εύκολα τι δεν πάει καλά με τον οργανισμό σας

Xαρτογράφηση προσώπου- μάθετε εύκολα τι δεν πάει καλά με τον οργανισμό σας

0
Διαφήμιση

Ταλαιπωρία, κρύο, πόνος ακόμα και γρίππη. Κάθε συναίσθημα και κάθε πάθηση βρίσκει… διέξοδο στο πρόσωπό μας, ενώ κάθε ζώνη του προσώπου μας συσχετίζεται με διαφορετικά εσωτερικά όργανα και αυτό είναι η χαρτογράφηση του προσώπου. Έτσι όταν βλέπετε αλλαγές στο πρόσωπό σας, ανάλογα με το σημείο, μπορείτε να καταλάβετε τι δεν πάει καλά με τον οργανισμό σας.

Της Βίκυς Ανδρή

 Τα τελευταία χρόνια, η δυτική φιλοσοφία όλο και περισσότερο εξετάζει και υιοθετεί στοιχεία από την ανατολική φιλοσοφία. Η χαρτογράφηση του προσώπου είναι ένας πολύτιμος τρόπος για την παρασκευή ή την επιλογή φυσικών καλλυντικών και κυρίως µπορεί πραγµατικά να µας βοηθήσει ώστε να αποκτήσουμε πιο καθαρό δέρµα.

Για παράδειγµα, αφού έχετε εντοπίσει τι προκαλεί την ακµή σας, είναι πιο εύκολο να το αποτρέψετε. Μερικές αιτίες είναι αναπόφευκτες, όπως µηνιαίες µεταβολές ορµονών. Η διατροφή και ο τρόπος ζωής όµως µπορεί σίγουρα να αλλάξει και να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση του προσώπου μας.

Μέτωπο

Οι έντονες συσπάσεις ή γραµµές στο µέτωπο συχνά προκαλούνται από το άγχος ή τη στέρηση ύπνου. Σιγουρευτείτε πως ξεκουράζεστε την ηµέρα 7 έως 9 ώρες.

Πάνω από το μέτωπο

Η περιοχή πάνω από το µέτωπο επηρεάζεται από το ανοσοποιητικό σας σύστηµα. Εδώ τείνουν να γίνουν έντονες γραµµές ή σπασίµατα ακριβώς πριν, µετά ή κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήµατος. Πιείτε άφθονο νερό και τρώτε τρόφιµα για την τόνωση του ανοσοποιητικού.

Μάγουλα

Τα µάγουλά σας συνδέονται  µε το αναπνευστικό σας σύστηµα. Το κάπνισµα ή η αναπνοή µολυσµένου αέρα µπορεί να προκαλέσουν έντονα σηµάδια (όπως στίγµατα) στο πρόσωπο.

Πλευρά του πηγουνιού

Οι πλευρές του πηγουνιού σας επηρεάζονται από τις ορµόνες. Εδώ παρουσιάζονται κάποια σηµάδια κοντά στο χρόνο της περιόδου σας και µπορεί να συµβεί από τη µία πλευρά ή την άλλη, ανάλογα µε το ποια ωοθήκη έχει ωορρηξία το µήνα.

Ανάμεσα στα φρύδια

Εντονες γραµµές µεταξύ των φρυδιών µπορεί να προκληθούν από τη λήξη ανθυγιεινών τροφίµων ή µιας τροφικής αλλεργίας. Κόψτε τη ζάχαρη, τα γαλακτοκοµικά και το αλκοόλ για ένα χρονικό διάστηµα για να βοηθήσει να ξεκαθαρίσει το δέρµα σε αυτή τη ζώνη.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Νίκη της Σαμοθράκης και η εκστρατεία για τη συντήρησή της
Επόμενο άρθροΧημείο του Κράτους: επικίνδυνο το συμπύκνωμα που χύθηκε στη Ρεντίνα- εκτός κανονισμού το δελτίο ασφαλείας