Αρχική Ειδήσεις WWF: εντείνεται η διαμαρτυρία κατά του ν/σ για τα δάση- συλλογή υπογραφών

WWF: εντείνεται η διαμαρτυρία κατά του ν/σ για τα δάση- συλλογή υπογραφών

0
Διαφήμιση

Στις 10.000 ανέρχονται οι υπογραφές που έχει συγκεντρώσει έως σήμερα η WWF Ελλάς, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου νόμου για τα δάση.

 Εμβληματικές περιοχές της χώρας, όπως η Γαύδος, η Αμμουλιανή, η Ελαφόνησος, η Θηρασιά, το Κουφονήσι και η Θασοπούλα, βρίσκονται στο μάτι νομοθετικού κυκλώνα που σαρώνει την παράκτια και δασική γη της χώρας, προειδοποιεί η WWF.

Σε συνέχεια διάσπαρτων νομοθετικών ρυθμίσεων σε άσχετους με το περιβάλλον νόμους, του πρόσφατου νόμου για τις τουριστικές επενδύσεις και του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό που βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, το ΥΠΕΚΑ έχει δώσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου που εξαιρεί από καθεστώς ουσιαστικής προστασίας οικολογικά πολύτιμες φυσικές εκτάσεις που τώρα θωρακίζονται με βάση τη δασική νομοθεσία, επισημαίνει η οργάνωση.

Με τη δύναμη μέχρι στιγμής 10.000 περίπου πολιτών, εντός και εκτός συνόρων, που υπέγραψαν την ηλεκτρονική διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο, η περιβαλλοντική οργάνωσηWWF Ελλάς υπέβαλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη κείμενο ειδικότερων σχολίωνπου καταδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τον δασικό πλούτο της χώρας. Οι ενστάσεις αυτές και οι «κόκκινες γραμμές» που καθιστούν απαράδεκτο το ν/σ και μας έχουν οδηγήσει στην κινητοποίηση για την απόσυρσή του, παρουσιάστηκαν επίσης στον Ειδικό Γραμματέα Δασών, κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη.

 «Σε περίπτωση που το ΥΠΕΚΑ και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός κος Καλαφάτης επιδείξουν το πολιτικό θάρρος και ακούσουν την ελληνική κοινωνία αλλά και την επιστημονική κοινότητα, στο αίτημα για ουσιαστική προστασία της ελληνικής φύσης, θα έχουμε όλοι μαζί καταφέρει μία σπουδαία νίκη για ένα υγιές φυσικό περιβάλλον που αποτελεί τη βάση για την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και για μια πραγματικά ζωντανή οικονομία. Χωρίς τη δύναμη και τη φωνή των πολιτών κάτι τέτοιο θα ήταν ίσως αδύνατο. Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να βεβαιωθούμε ότι άλλαξαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου που προμηνύουν πραγματική καταστροφή για την ελληνική φύση, θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς.

Διαφήμιση