Αρχική Ειδήσεις Το RETHINK Athens συμμετέχει στο TEDxATHENS 2013

Το RETHINK Athens συμμετέχει στο TEDxATHENS 2013

0
Διαφήμιση

Δυναμικό παρών στο TEDxAthens 2013, (το οποίο διοργανώνεται στις 29 και 30 /11, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και έχει ως κεντρικό του θέμα τα «Αχαρτογράφητα νερά») θα δώσει το RETHINKAthens, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή και αδιάλειπτη προσπάθειά του για επικοινωνία με τους Αθηναίους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, το RETHINK Athens θα συμμετάσχει στην εκδήλωση με δύο ομιλητές, τον κ. Παναγιώτη Τουρνικιώτη, καθηγητή Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και επιστημονικό σύμβουλο του RETHINK Athens, και τον κ. Γιάννη Τσιώμη, ομότιμο καθηγητή Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού στην Ecole National Superieure d’Architecture στο Παρίσι και Διευθυντή Σπουδών στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales,επίσης στο Παρίσι.

Η κοινή ομιλία των δύο καθηγητών, με τίτλο ‘‘Από τη χαρτογράφηση της πόλης, στα «αχαρτογράφητα νερά» του TEDxAthens’’, θα έχει τη μορφή διαλόγου ανάμεσα στους δύο διακεκριμένους επιστήμονες και θα πραγματεύεται τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζεται ο δημόσιος χώρος, σε σύγχρονες πόλεις με βαθιά ιστορία.

Αφετηρία της συζήτησης θα αποτελέσει η επικείμενη ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, οι μελέτες της οποίας ολοκληρώθηκαν με τη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα αναλυθούν τόσο παραδείγματα από τον ευρωπαϊκό χώρο, όσο και οι δυναμικές προοπτικές της Αθήνας.

Οι δύο επιστήμονες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν στο κοινό του TEDxAthens2013, την Παρασκευή 29/11 και ώρα 18.45, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Για εκείνους που δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σύνολο των ομιλιών του TEDxAthens από κοντά, το RethinkAthens, σε συνεργασία με το TEDxAthens,δίνει την ευκαιρία της ζωντανής αναμετάδοσης όλου του προγράμματος, μέσα από ένα Simulcasteventπου θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και τις δύο ημέρες(Παρασκευή 29/11: 17-21.00 & Σάββατο 30/11: 11-21.00, είσοδος ελεύθερη, δηλώσεις συμμετοχής https://www.eventora.com/en/Events/tedxathens2013/ , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Διαφήμιση