Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Νέος φωτοβολταϊκός σταθμός σε λειτουργία στον Αλμυρό Μαγνησίας από την Quest Ενεργειακή...

Νέος φωτοβολταϊκός σταθμός σε λειτουργία στον Αλμυρό Μαγνησίας από την Quest Ενεργειακή ΑΕΒΕ

0
Διαφήμιση

Η Quest Ενεργειακή ΑΕΒΕ, μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας Quest Solar Αλμυρού ΕΠΕ, έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία νέο φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 10 MW, στην περιοχή Αλμυρού Μαγνησίας. Για την διοχέτευση της παραγόμενης, από το φωτοβολταϊκό σταθμό, ενέργειας στο εθνικό σύστημα μεταφοράς ενέργειας κατασκευάστηκε νέος Υποσταθμός Ανύψωσης Τάσης 20/150KV. Ο συγκεκριμένος φωτοβολταϊκός σταθμός συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλυτέρων εν λειτουργία στον ελληνικό χώρο.

Η ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από το νέο φωτοβολταϊκό σταθμό,  εκτιμάται σε 15GWh και είναι ικανή να καλύψει τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες  2.500 νοικοκυριών. Επιπλέον, αποτρέπεται η έκλυση 15.000 τόνων CO2 ετησίως στην ατμόσφαιρα, που θα εκλυόταν αν η αντίστοιχη ποσότητα ενέργειας παραγόταν από θερμικούς σταθμούς, αντισταθμίζοντας με τον τρόπο αυτό περιβαλλοντικά οφέλη που θα προσέφεραν 500.000 δέντρα.

Ο εν λόγω φωτοβολταϊκός σταθμός είναι ο πέμπτος κατά σειρά, που τίθεται σε λειτουργία, για την QuestΕνεργειακή, καθώς λειτουργούν ήδη δύο φωτοβολταϊκοί σταθμοί επί εδάφους, ο πρώτος στη Θήβα Βοιωτίας και ο δεύτερος στο Γαλαρινό Χαλκιδικής ενώ άλλοι δύο έχουν εγκατασταθεί σε οροφές κτιρίων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Η Quest Ενεργειακή δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές από το 2006, με την συμμετοχή της σε 31 θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες που είναι φορείς έργων για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων. Η συνολική ισχύς των έργων, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας, ξεπερνά τα  320 MWp.

Η ολοκλήρωση της αδειοδότησης του μεγαλυτέρου τμήματος των υπό ανάπτυξη έργων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013, ενώ  το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων αυτών, συνολικού προϋπολογισμού  άνω των 400εκ. €, αναμένεται να υλοποιηθεί  την περίοδο 2013-2018.

Η εταιρεία, εκτός από την κατασκευή και θέση σε λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, επιδιώκει τη σύναψη συνεργασιών που προσφέρουν μεταφορά τεχνογνωσίας και επιχειρηματικές συνέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξή της, με συνεργασία αιχμής αυτήν με τη γαλλική εταιρεία EDF Energies Nouvelles, για την από κοινού ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Ελλάδα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο RETHINK Athens συμμετέχει στο TEDxATHENS 2013
Επόμενο άρθροΜπορεί ένα λιμάνι να είναι πράσινο σε μια γκρίζα Πόλη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ