Αρχική Υγεία - Διατροφή Το νανούρισμα στην εγκυμοσύνη βοηθά το παιδί να μιλήσει πιο γρήγορα

Το νανούρισμα στην εγκυμοσύνη βοηθά το παιδί να μιλήσει πιο γρήγορα

0
Διαφήμιση

Η πρώτη επαφή του εμβρύου με την μητρική του γλώσσα γίνεται μήνες προτού ακόμα γεννηθεί. Σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα ένα έμβρυο ακούει το νανούρισμα που του τραγουδάει η έγκυος μητέρα του και το θυμάται για καιρό μετά τη γέννησή του γεγονός που το βοηθά να αναπτύξει τις γλωσσικές ικανότητές του και τελικά να μιλήσει πιο γρήγορα, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα. 

 Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, με επικεφαλής τη δρα Μίνα Χουοτιλάϊνεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PLoS ONE”, έκαναν πειράματα με 24 γυναίκες στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους και τα επανέλαβαν μετά τη γέννηση των παιδιών. Οι μισές έγκυες γυναίκες τραγουδούσαν στα αγέννητα παιδιά τους επί πέντε μέρες την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες όχι (για λόγους σύγκρισης). 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοι των μωρών που, όσο ήσαν στη μήτρα, είχαν ακούσει τις μελωδίες των νανουρισμάτων από την μητέρα τους, αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα, όταν άκουγαν τα ίδια νανουρίσματα αμέσως μετά τη γέννησή τους, αλλά και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο τα έμβρυα ακούνε τις μελωδίες μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, αλλά επίσης ότι τις θυμούνται για μήνες μετά τη γέννησή τους. Αυτή η ικανότητα πρώιμης μνήμης και μάθησης, κατά τους ερευνητές, μπορεί να βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας ομιλίας του παιδιού. 

Από την άλλη, οι φινλανδοί επιστήμονες επεσήμαναν πως οι δυσάρεστοι ή πολύ δυνατοί ήχοι που γίνονται αντιληπτοί από το έμβρυο μέσα στη μήτρα (π.χ. εξαιτίας του θορυβώδους περιβάλλοντος εργασίας της εγκύου μητέρας), πιθανώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε βάθος χρόνου μετά τη γέννησή του μωρού. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣημαντική αναγνώριση για το Ηράκλειο
Επόμενο άρθροΟρατή και στην Ελλάδα η έκλειψη Ηλίου την Κυριακή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ