Αρχική Τεχνολογία Με οικολογική συνείδηση το Suzuki SX4 S-Cross

Με οικολογική συνείδηση το Suzuki SX4 S-Cross

0
Διαφήμιση

Ως ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα της κατηγορίας του ανακηρύσσεται το Suzuki SX4 S-Cross μετά την επίσημη ανακοίνωση των τιμών κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων CO2.

 

Στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που το καθιστούν φιλικό προς το περιβάλλον είναι:

– Εκπομπές CO2 μόλις 115 γραμμάρια/χλμ για το S-Cross DDiS και από 120 γραμμάρια/χλμ για το βενζινοκίνητο
– Χαμηλή κατανάλωση από 4,4 λίτρα/100 χλμ για την πετρελαιοκίνητη έκδοση
– Από 5,5 έως 5,9 λίτρα/100χλμ μέση κατανάλωση για το βενζινοκίνητο

Το SX4 S-CROSS σχεδιάστηκε εξαρχής για να αποτελέσει το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο για όλες τις χρήσεις. Το μέγεθος του είναι τέτοιο ώστε να παρέχει τους απαραίτητους για τις ανάγκες μιας οικογένειας χώρους, αλλά και ευελιξία στην καθημερινή χρήση. Έχει αυξημένο ύψος για να μπορεί να κινηθεί σε όλα τα τερέν, αλλά και καλοστημένη ανάρτηση, που του εξασφαλίζουν κορυφαία πρόσφυση σε κάθε έδαφος κάνοντας την οδήγηση ασφαλή και άνετη όποια διαδρομή και αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε.

Επιπλέον, οι εξελιγμένοι κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης, αμφότεροι στα 1.600 κυβικά εκατοστά, έχουν χαμηλό βάρος και τη μικρότερη αντίσταση τριβής, εξασφαλίζοντας υψηλή ροπή και αξιοσημείωτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία και άνεση στην καθημερινή οδήγηση. Οι δύο κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς με νέο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP, ενώ υπάρχουν βεβαίως εκδόσεις με χειροκίνητο ή αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Στόχος της επιλογής κινητήρων που έκανε η Suzuki ήταν το SX4 S-CROSS να παρέχει επιδόσεις που ικανοποιούν σε κάθε χρήση, αλλά και χαμηλή κατανάλωση που θα εξασφαλίζει χαμηλές εκπομπές ρύπων και όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος χρήσης.

Έτσι λοιπόν, η πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον κινητήρα DDiS με τους 120 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και τα 320 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ, έχει μέση κατανάλωση μόλις 4,4 λίτρα/100χλμ και εκπομπές ρύπων 115 γραμμάρια/χλμ. Τα αντίστοιχα νούμερα για την έκδοση 4×4 είναι 4,6 λίτρα/100 χλμ και 120 γραμμάρια/χλμ.

Στο SX4 S-CROSS με τον βενζινοκινητήρα τεχνολογίας VVT των 120 ίππων, που πληροί προδιαγραφές ρύπων Euro6, εκτός από την επιλογή κίνησης στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς, υπάρχει και η δυνατότητα συνδυασμού με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Η μέση κατανάλωση με αυτό το κιβώτιο είναι 5,5 λίτρα/100χλμ (5,7 λίτρα/100χλμ για το 4×4) με εκπομπές ρύπων 125 γραμμάρια/χλμ (130 γραμμάρια/χλμ για το 4×4).

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που εξασφαλίζει μέση κατανάλωση καυσίμου 5,5 και 5,9 λίτρα/100χλμ με εκπομπές ρύπων 127 και 135 γραμμάρια/χλμ για την δικίνητη και την τετρακίνητη έκδοση αντίστοιχα. Όλα αυτά μάλιστα με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 11 δευτερόλεπτα!

Οι εξαιρετικές «καθαρές» επιδόσεις του νέου SX4 S-CROSS δεν εξασφαλίζουν μόνο οικονομία καυσίμου, αλλά και οικονομία στα έξοδα χρήσης, αφού τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από μόλις 103,5 ευρώ το χρόνο, ενώ όλες οι εκδόσεις είναι κατάλληλες για χρήση εντός του Πράσινου Δακτυλίου στο Κέντρο της Αθήνας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα βήμα πιο κοντά στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου με ελληνική σφραγίδα!
Επόμενο άρθροΤο ALCATEL One Touch Fire, το 1o Smartphone στην Ελλάδα με λειτουργικό Firefox OS, αποκλειστικά από την COSMOTE