Αρχική Ειδήσεις Γραφένιο και στα προφυλακτικά για μεγαλύτερη ασφάλεια και απόλαυση

Γραφένιο και στα προφυλακτικά για μεγαλύτερη ασφάλεια και απόλαυση

0
Διαφήμιση

Έρευνα για την ανάπτυξη προφυλακτικών από γραφένιο θα χρηματοδοτήσει με 100.000 δολάρια το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και στόχος είναι να αναπτυχθούν ασφαλέστερα και λεπτότερα προφυλακτικά με τη χρήση του θαυματουργού αυτού υλικού.

 Η έρευνα θα διεξαχθεί στο Εθνικό Ινστιτούτο Γραφενίου στο Μάντσεστερ και όπως ανακοινώθηκε το γραφένιο θα αναμειχθεί με λάτεξ έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μεγιστοποιεί την απόλαυση, ενθαρρύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την χρήση προφυλακτικού.

Το γραφένιο, που ανακαλύφθηκε το 2004 από τους Ρώσους επιστήμονες Andre Geim και Kostya Novoselov στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, είναι το λεπτότερο και ισχυρότερο υλικό σήμερα.

«Ένα νέο προφυλακτικό που δεν θα είναι άβολο και δεν θα μειώνει την απόλαυση κατά την ερωτική επαφή θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο στη μάχη κατά της φτώχειας», δήλωσε ο Δρ. Papa Salif Sow, επικεφαλής της ομάδας για το AIDS στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

«Από τότε που ανακαλύφθηκε το γραφένιο, οι άνθρωποι αναρωτιούνται πότε θα μπει στην καθημερινότητά τους», δήλωσε ο Δρ. Aravind Vijayaraghavan, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που θα αναπτύξει τη νέα γενιά προφυλακτικών.

«Σήμερα οι άνθρωποι φαντάζονται τη χρήση του γραφενίου σε οθόνες κινητών τηλεφώνων, συσκευασίες τροφίμων και αισθητήρες. Αν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενδεχομένως το γραφένιο να μπει στην καθημερινότητά μας με τον πιο άμεσο τρόπο», προσέθεσε.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Γραφενίου στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ιδρύθηκε με χορηγία ύψους 27,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα στεγαστεί σε πενταόροφο κτήριο το 2015 και θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας.

Διαφήμιση