Αρχική Τεχνολογία Firefox και για smartphones από τον Mozilla και την COSMOTE

Firefox και για smartphones από τον Mozilla και την COSMOTE

0
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του νέου λειτουργικού συστήματος Firefox για smartphones από τον Mozilla, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Mozillaκαι ο Όμιλος ΟΤΕ (ΟΤΕ, COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ), σε συνεργασία με την Hub:raumKrakow .Υπενθυμίζουμε ότι η COSMOTE διαθέτει αποκλειστικά στην Ελλάδα το smartphoneALCATELOneTouchFire με την καινούργια πλατφόρμα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα,developers κλήθηκαν να αναπτύξουν κώδικα για εφαρμογές με βάση το λειτουργικό σύστημα Firefox.Για 7 ολόκληρες ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσεη διαδικασία ανάπτυξης των εφαρμογών, οι developers έβαλαν τα δυνατά τους για να αναπτύξουν εφαρμογές που να ανταποκρίνονται στα κριτήρια που είχαν τεθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης. Μεταξύ αυτών η πρωτοτυπία και καινοτομία της εφαρμογής, η σχεδίαση και οι τεχνολογίες web που χρησιμοποιήθηκανστην υλοποίησή της και η εμπειρία που μπορεί να προσφέρει στον χρήστη.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, η Επιτροπή Αξιολόγησης επέλεξε σε πρώτη φάση τις 10 επικρατέστερες εφαρμογές, οι οποίες και παρουσιάστηκαν ενώπιον του κοινού της εκδήλωσης, και στη συνέχεια τις 3 καλύτερες: Το έπαθλο για την ομάδα των μεγάλων νικητών ήταν ένα ταξίδι στην Πολωνία, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα hub:raumKrakowWARP, ενώ η δεύτερη ομάδα κέρδισε τη συμμετοχή της στο SelectionDay που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2013 και αποτελεί μέρος του προγράμματος COSMOTEStartUp. Τα μέλη της τρίτης νικήτριας ομάδας έλαβαν ως δώρο από ένα νέο κινητό AlcatelOneTouchFire, όπως και τα μέλη της πρώτης και δεύτερης ομάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διεθνούς αναγνώρισης ομιλητές όπως ο MozillaEvangelistFredericHarper, ο GlobalMarketingDirectorforFirefoxOSJohnBernard, ο BusinessDevelopmentManager&Evangelist της hub:raumLukaSucic, αλλά και ο Διευθυντής RetailMarketing, Αγορώνκαι Διακίνησης Εμπορευμάτων του Ομίλου ΟΤΕ Αλέξανδρος Ντάβος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν επίσης τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος FirefoxOS και οι δυνατότητες και τα οφέλη που αυτό προσφέρει τόσο στην κοινότητα των προγραμματιστών όσο και στους τελικούς χρήστες. Σε απόλυτη συμφωνία με την αποστολή του Mozilla για την προώθηση του ανοιχτού χαρακτήρα, της καινοτομίας και των ίσων ευκαιριών στο διαδίκτυο, το FirefoxOS είναι φτιαγμένο ως μια ανοιχτή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού ενός smartphone κάθε λειτουργία του οποίου (κλήσεις, μηνύματα, πλοήγηση κλπ) μπορεί να αναπτυχθεί ως εφαρμογή χρησιμοποιώντας τεχνολογίες του web. Με περιβάλλον χρήσης που παρέχει μια όμορφη, καθαρή, εύληπτη και εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης βασισμένη εξ ολοκλήρου στην

Διαβάστε επίσης:  Η COSMOTE στο πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Το FirefoxOS καθιστά προσβάσιμες τις λειτουργίες της συσκευής που πριν ήταν διαθέσιμες μόνο στις native εφαρμογές. Έτσι, τα smartphones με FirefoxOS μεταμορφώνονται διαρκώς για να καλύπτουν ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των χρηστών, σύμφωνα με τα δικά τους ενδιαφέροντα και τον τρόπο ζωής τους, παρέχοντάς τους μια σχετική λίστα από ήδη κατεβασμένες ή νέες εφαρμογές.

Εισάγοντας, λόγου χάρη, στην Προσαρμοσμένη Αναζήτηση το όνομα της αγαπημένης τους ποδοσφαιρικής ομάδας, το φόντο του τηλεφώνου θα αλλάξει για να την απεικονίσει και θα εμφανιστούν διάφορες εφαρμογές – για την αγορά εισιτηρίων ή προϊόντων της εν λόγω ομάδας ή να μάθουντα τελευταία νέα γύρω από αυτήν. Αν στα παραπάνω προστεθεί η προστασία που παρέχει το FirefoxOS απέναντι σε κινδύνους ασφαλείας, έχουμε μια εξαιρετική νέα εμπειρία για όλους όσοι χρησιμοποιούν smartphone, ακόμη και για αυτούς που συνδέονται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚομήτης ISON: δεν επέζησε της αναμέτρησης με τον Ήλιο
Επόμενο άρθροΣε θερμό κλίμα γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια ίδρυσης του ΑΡΧΕΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ