Αρχική Ειδήσεις Ένα βήμα πιο κοντά στο …ατομικό κλιματιστικό

Ένα βήμα πιο κοντά στο …ατομικό κλιματιστικό

0
Διαφήμιση

Ένα «έξυπνο» βραχιόλι το οποίο ρυθμίζει τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος έφτιαξαν επιστήμονες του φημισμένου πανεπιστημίου ΜΙΤ, των ΗΠΑ.

 

Το όνομα της νέας πρωτότυπης συσκευής είναι Wristif. Πρόκειται για ένα θερμοηλεκτρικό βραχιόλι από κράμα χαλκού, το οποίο ελέγχει συνεχώς τη θερμοκρασία του σώματος. Λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου και έχει αυτονομία 8 ώρες. Διαθέτει σύστημα που συγκρίνει τη θερμοκρασία του σώματος με την αντίστοιχη του περιβάλλοντος.

Ο χρήστης έχει προεπιλέξει την επιθυμητή γι’ αυτόν θερμοκρασία και το βραχιόλι «αντιδρά» ανάλογα, ψυχραίνοντας ή θερμαίνοντας το σημείο του δέρματος, στο οποίο βρίσκεται. Το εγχείρημα ξεκίνησε αρχικά όταν ερευνητές του ΜΙΤ παρατήρησαν ότι το δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, ακόμη και σε πολύ μικρές και ταχύτατες μεταβολές θερμοκρασίας.

Οι συγκεκριμένες διακυμάνσεις έχουν, ωστόσο, αντίκτυπο σε ολόκληρο το σώμα μας. Αρκεί, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, μια αλλαγή κατά 0,1 βαθμούς Κελσίου ώστε το ανθρώπινο σώμα να «αισθανθεί» θερμότερο ή ψυχρότερο.

Όπως γνωστοποιήθηκε, το νέο βραχιόλι Wristify ρυθμίζει την ανθρώπινη θερμοκρασία με δυνατότητα αυξομείωσης κατά 0,4 βαθμούς Κελσίου ανά δευτερόλεπτο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα πάνω κάτω στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου
Επόμενο άρθροΟ τυφώνας Χαϊγιάν συνδέεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη- απεργία πείνας για το κλίμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ