Αρχική Καταστροφές Εξαφανίζονται τα δάση- ανησυχία λόγω λαθροϋλοτομίας

Εξαφανίζονται τα δάση- ανησυχία λόγω λαθροϋλοτομίας

0
Διαφήμιση

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας στη χώρα, και το ζήτημα εξετάστηκε κατά την τελευταία ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, υπό τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Σταύρο Καλαφάτη.

 «Η παράνομη υλοτομία βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα καθώς έχει πολλές παραμέτρους με σοβαρές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ κ. Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος και προήδρευσε. Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνεργασία και εντατικοποίηση των δράσεων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στις τοποθετήσεις τους απέδωσαν την έξαρση του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας στην οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά και η πλειοψηφία των πολιτών χρησιμοποιεί τα ξύλα για καύσιμη ύλη, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά Αλβανών που περνούν παράνομα τα σύνορα και υλοτομούν.

Παράλληλα, συζητήθηκαν περαιτέρω μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης υλοτομίας και συμφωνήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (δασικές υπηρεσίες, αστυνομία, πυροσβεστική, στρατός, ΣΔΟΕ) η ενίσχυση της συνεργασίας που ήδη έχουν αναπτύξει με στόχο την πάταξη του φαινομένου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των μέτρων που έχουμε πάρει αλλά δεν μας αρκεί αυτό, θέλουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να σχεδιάσουμε και οργανώσουμε δράσεις αφού συζητήσουμε μαζί σας τα προβλήματα που βιώνετε καθημερινά. Ως υπουργείο θέλουμε να νομοθετούμε όχι μέσα από τα γραφεία αλλά αφού βγούμε στην περιφέρεια και ακούσουμε και συζητήσουμε με τους τοπικούς φορείς. Ας εστιάσουμε λοιπόν, τη συζήτησή μας σε προτάσεις και δράσεις που θα έχουν απτά αποτελέσματα. Το Υπουργείο καταλαβαίνει ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα και, όπου υπάρχει ανάγκη να καλυφθούν προσωπικές ανάγκες κατοίκων μικρών ορεινών περιοχών, ο νόμος το προβλέπει» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στόχος της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή σοβαρά περιστατικά λαθροϋλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή, ήταν η ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων καθώς και ο καλύτερος συντονισμός τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔωρεάν ταξίδι στα άστρα με αφορμή τα 10 χρόνια του Πλανηταρίου
Επόμενο άρθροΟύτε ένας, ούτε δυο αλλά πολλοί οι φιλόξενοι πλανήτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ